Μεγάλες ζημιές από τις βροχοπτώσεις της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη  

Δρόμοι -ποτάμια σε Δίκελλα, Παλαγία, Ιάνα, Απαλό, αλλά και μέσα στην πόλη. «Εξαφανίστηκαν» ολόκληρα τμήματα στο δρόμο Δικέλλων-Μεσημβρίας – O δρόμος  θα μείνει κλειστός για τα οχήματα μέχρι νεοτέρας

Η μεσημεριανή και κυρίως η βραδινή, έντονη βροχόπτωση της Τετάρτης προκάλεσε πολλά προβλήματα και ζημιές σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σε κάποιες περιπτώσεις λόγω μη επαρκώς καθαρισμένων ρεμάτων, σε κάποιες άλλες λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου  και του αφανισμού δέντρων και βλάστησης που μέχρι πρότινος συγκρατούσαν τα νερά της βροχής, δρόμοι και γειτονιές της πόλης πλημμύρισαν, οδικό δίκτυο και γέφυρες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ιδιαίτερα στην περιοχή των Δικέλλων και της Αγίας Παρασκευής, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στον Απαλό, την Παλαγία και τον Άβαντα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ της Τετάρτης συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  μέχρι την εκτόνωση του φαινομένου, ενώ στην περιοχή των Δικέλλων χρειάστηκε η επέμβασή της για τον απεγκλωβισμό οδηγού που είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητό του. Πολύ μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την περιοχή του νέου κολυμβητηρίου αλλά και τη δυτική είσοδο της πόλης, με επίκεντρο την περιοχή του ΕΟΤ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική της Αλεξανδρούπολης δέχθηκε 8 κλήσεις, είτε για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες είτε για επέμβαση σε πλημμυρισμένους δρόμους, που εξαιτίας και της μεγάλης συσσώρευσης φερτών υλικών είχαν καταστεί προσωρινά δύσκολοι στη διέλευση. Επέμβαση απαιτήθηκε τελικά σε έξι περιπτώσεις.

Γύρω στα μεσάνυχτα, η υπηρεσία μετέβη στην περιοχή Δικέλλων, μετά από κλήση που δέχτηκε από αλλοδαπό κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ζήτησε βοήθεια για να απομακρυνθεί προληπτικά από το σπίτι του και να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ο δρόμος είχε αποκλειστεί από νερά και μεγάλους όγκους φερτών υλικών. Τελικά, με ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής, αποκαταστάθηκε η βατότητα του δρόμου και ο άνδρας με τη σύζυγό του απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Η έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε σε τρία κύματα, από τις 9:30 το βράδυ έως και τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Χθες το πρωί η Πυροσβεστική δέχτηκε άλλες 6 κλήσεις, και πάλι για άντληση υδάτων.

Εξάλλου, το μεσημέρι της Πέμπτης,  η Τροχαία ανακοίνωσε πως ο δρόμος Δικέλλων-Μεσημβρίας θα μείνει κλειστός για τα οχήματα μέχρι νεοτέρας ενώ τα συνεργεία του Δήμου κατέγραφαν ζημιές και πραγματοποιούσαν παρεμβάσεις όπου αυτό ήταν δυνατό.

σ.σ. Οι φωτογραφίες από τα Δίκελλα είναι δημοσιευμένες από την Κ. Στογίδου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του