Μέχρι το καλοκαίρι η δημοπράτηση της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης

Θετικές είναι οι ειδήσεις που προκύπτουν από την επίσκεψη του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Χατζηκωνσταντίνου στην Αθήνα για θέματα που αφορούν όχι μόνο το λιμάνι, αλλά και την πόλη γενικότερα.

Το κυριότερο ζήτημα που προέκυψε κατά τη συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΑ με τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή είναι το γεγονός ότι, επιτέλους, μετά από χρόνια, φαίνεται ότι «ξεκολλάει» το έργο της μεγάλης ανατολικής περιφερειακής οδού. Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας για το λιμάνι, που θα αποκτήσει επιτέλους σύνδεση με την Εγνατία Οδό, αλλά και για την ίδια την πόλη και το μεγάλο κυκλοφοριακό της πρόβλημα, αφού με το νέο δρόμο θα μπορεί κανείς να την παρακάμπτει τελείως.

«Υπάρχει η δέσμευση του Υπουργού ότι τον ερχόμενο Μάιο, το Υπουργείο θα έχει έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός για το κομμάτι της ανατολικής περιφερειακής της Αλεξανδρούπολης.  Είναι ένα έργο αδιανόητα σημαντικό για την Αλεξανδρούπολη, αλλά είναι εξίσου σημαντικό και για τον λιμένα, γιατί αποκτά ασφαλή και πολύ γρήγορη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό… Είναι ένα στοίχημα να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΑ.

Έργο εθνικής σημασίας το λιμάνι Αλεξανδρούπολης;

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζημιχαήλ, από το ταξίδι στην Αθήνα, το σημαντικότερο νέο που προκύπτει, είναι ότι «αυτή την στιγμή, έχουμε τη σύμφωνη γνώμη, και φαίνεται ότι θα προχωρήσει, ώστε να οριστεί ο λιμένας ως έργο εθνικής σημασίας και προτεραιότητας. Αν γίνει αυτό, και μπορεί να γίνει μόνο με εισήγηση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, αυτομάτως, για λόγους εθνικού συμφέροντος, οι διαδικασίες είναι πολύ γρήγορες και οι παρεμβάσεις της ελληνικής πολιτείας και του Οργανισμού πολύ δραστικές. Στα πλαίσια αυτά, μια σειρά από χρόνια ζητήματα θα επιλυθούν».

Η ταυτότητα της νέας περιφερειακής οδού

Η ανατολική περιφερειακή οδός της Αλεξανδρούπολης,  είναι συνολικού μήκους 6 χλμ. (2,5 χλμ. ο δυτικός κλάδος από τη Λεωφόρο Μάκρης, και τον κόμβο του μικρού περιφερειακού, μέχρι την οδό Ηροδότου και 3,5 χλμ. ο ανατολικός κλάδος από την οδό Ηροδότου μέχρι και την περιοχή της γέφυρας του Μαΐστρου, στα όρια της έκτασης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης).

Στην περιφερειακή οδό θα κατασκευαστούν πέντε κόμβοι από τους οποίους οι τέσσερεις θα είναι ισόπεδοι και ο ένας (στην περιοχή της γέφυρας Μαΐστρου) ανισόπεδος. Θα κατασκευαστούν επίσης δύο υπόγειες διαβάσεις στο δρόμο της Παλαγίας και του Άβαντα (ο περιφερειακός θα περνάει από επάνω τους).  (πληροφορίες από Νοέμβριο 2014, πηγή: pamemprosta.org)

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο