Με το «καλημέρα» 700 κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία

Δευτέρα, πρώτη μέρα σχολείου, εντοπίστηκαν περισσότερα από 700 κρούσματα σε μαθητές, που επιβεβαιώθηκαν σε 400 περίπου τμήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες esos.gr, συνολικά έγιναν 1.200.000 self test (μαθητές) ή rapid test (εκπαιδευτικοί), και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά:

Πρίπου 600 κρούσματα σε μαθητές
Πρίπου 90 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, και
Περίπου 17 σε λοιπό προσωσπικό.

Επίσης δεν χρειάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του κανένα από τα 400 τμήματα, λόγω κρουσμάτων (σ.σ. απαιτείται το 50%+1 επί του αριθμού μαθητών της τάξης).

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο προς τις Περιφερειακές και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ζητά:

  • Τον αριθμό κρουσμάτων μαθητών συνολικά, ανά Διεύθυνση και ανά σχολείο
  • Τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκπαιδευτικών , ανά Διεύθυνση.
  • Τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοιπού προσωπικού σχολείων, ανά Διεύθυνση.
  • Τον αριθμό τμημάτων που έκλεισαν λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει και τα κρούσματα στα σχολεία
Ανησυχία προκαλεί το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα, με πολλούς ειδικούς να περιμένουν έκρηξη κρουσμάτων και κλείσιμο άμεσα αιθουσών διδασκαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τον αριθμό θετικών κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών για να υπάρχει εικόνα και στους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί και στα σχολεία. Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρίχνει όλο της το βάρος στο να πείσει γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ενόψει την σχολικής χρονιάς.

Και αν τώρα η κατάσταση θεωρείται διαχειρίσιμη, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι θα συμβεί από Οκτώβρη και γενικότερα από τη στιγμή που ο καιρός θα χαλάσει και θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα.

Το υπουργείο Παιδείας από τη προηγούμενη σχολική χρονιά ενημέρωνε για τα σχολεία και τις αίθουσες που έκλειναν λόγω κορονοϊού. Πλέον, η ενημέρωση θα περάσει και επίσημα στον ΕΟΔΥ ο οποίος από τις επόμενες μέρες θα ενημερώνει εβδομαδιαία πόσοι μαθητές ανά την επικράτεια νόσησαν από κορονοϊό.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο