Με τέσσερα μέλη από τον Έβρο η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Ποιοι εκλέχθηκαν σε κορυφαίες θέσεις

Με αέρα ανανέωσης, πολιτικής και ηλικιακής, καθώς και άνετη επικράτηση των στελεχών που στηρίζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση της σταυροδοσίας για τη νέα κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή προέκυψε μετά το συνέδριο. Από τα 300 μέλη της νέας κεντρικής επιτροπής, περίπου τα 200 ανήκουν στην προεδρική πλειοψηφία του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι παπανδρεϊκοί κατέγραψαν σημαντική παρουσία με περίπου 70 μέλη, ενώ στο όργανο εκπροσωπούνται τόσο η πλευρά Λοβέρδου, όσο και οι διάφορες τάσεις και συμμαχίες, όπως π.χ. η “Ανανεωτική Αριστερά”, κλπ.
Πρώτος με 2258 ψήφους αναδεικνύεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, που πρόκειται να εκλεγεί νέος γραμματέας από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στην πρώτη συνεδρίασή της, τις επόμενες μέρες. Δεύτερος με 1.436 ψήφους εξελέγη, ο μέχρι τώρα γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, 31 ετών, τον οποίο στήριξαν παπανδρεϊκοί και γεννηματικοί και ορισμένοι βλέπουν στο πρόσωπό του έναν μελλοντικό πόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Τρίτος σε ψήφος βγήκε ο έτερος στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης με 1.204 ψηφοδέλτια, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πριν (αυτό)καταργηθεί και δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ.
Από γνωστούς παπανδρεϊκούς έβδομος εξελέγη ο Μιχάλης Καρχιμάκης με 818 και ενδέκατος ο Φίλιππος Σαχινίδης με 768. Ακόμη, η Εφη Χαλάτση στην 29η θέση με 653 ψήφους και ακολουθούν (77η) οι επίσης “παπανδρεϊκές” Πωλίνα Λάμψα (541 σταυροί), 79η η Κατερίνα Μπατζελή (539).
Από τον Έβρο εκλέχθηκαν οι: Βαγγέλης Πετριτζίκης, Παναγιώτης Ζαπάρτας, Σταύρος Βαβίας και Κρυσταλλία Αρμενάκη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του