Με νέα πρόσωπα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο

Βαλαβανίδου, Γκαρά, Δέδογλου, Μαλτέζος, Μπέρδου, Τσολακίδης τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών – Τα πρώτα τους μηνύματα. «Αισιοδοξούμε για το τελικό αποτέλεσμα» λέει στη «Γ» ο γραμματέας της ΝΕ Γιώργος Λιανίδης 

 της Κικής Ηπειρώτου

Ανακοινώθηκε την Κυριακή το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και στον Έβρο, στο οποίο, όπως αναφέρουν τα στελέχη του κόμματος, «αποτυπώνεται έμπρακτα η διεύρυνση των δυνάμεων του κόμματος, η ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών και κατά ποσοστό 50% και η ανανέωση των ψηφοδελτίων».

Στον Έβρο, τη μάχη των βουλευτικών εκλογών θα δώσουν οι :

Βαλαβανίδου Σμαρώ, Δημόσιος Υπάλληλος στην Υπηρεσία Ασύλου, ΚΥΤ Φυλακίου

Γκαρά Αναστασία (Νατάσα), Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δέδογλου Σπύρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, πρώην Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΒΡΟΥ

Μαλτέζος Μενέλαος, Οικονομολόγος-Λογιστής Φοροτεχνικός-Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Μπέρδου Κατερίνα, Δικηγόρος Αλεξανδρούπολης

Τσολακίδης Βασίλης, Βιοαρχιτέκτονας, Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού Περιβάλλοντος-Ενέργειας-Κλίματος

Γ. Λιανίδης: «Αισιοδοξούμε για το τελικό αποτέλεσμα»

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του κόμματος Γιώργος Λιανίδης σημείωσε πως τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο στον Έβρο είναι καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία και στο επαγγελματικό-επιστημονικό τους πεδίο με έντονη παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες.

«Είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης, προάγγελος της αναγκαίας πολιτικής αλλαγής με πρώτη πολιτική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αισιοδοξούμε για το τελικό αποτέλεσμα, πρωτίστως πανελλαδικά, ώστε να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Σε τοπικό επίπεδο, οπωσδήποτε θα είμαστε ικανοποιημένοι με την ανάδειξη δύο βουλευτών από τον Έβρο, ενώ το ιδανικό θα ήταν να καταφέρουμε να εκλέξουμε τρεις, όπως το 2019».

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν σταδιακά και σημαντικά ονόματα νέων υποψηφίων, καθώς η Κουμουνδούρου κρατά πολλά «βαριά» ονόματα για την ευθεία της προεκλογικής περιόδου.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της: «Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση, που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει πράξη την ισάριθμη αντιπροσώπευση με την υιοθέτηση της αναλογίας 50-50 ανδρών και γυναικών στο 100% των υποψηφιοτήτων. Ως προς την ανανέωση, σημειώνεται ότι το 50% των υποψηφίων δεν ήταν υποψήφιοι το 2019. Τέλος, η αμφίπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που επιβεβαιωνεται από τις υποψηφιότητες, επιβεβαιώνει και την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο χωρο».

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Σμαρώ Βαλαβανίδου: «Αγώνας για μια δίκαιη, δημοκρατική και συμπεριληπτική κοινωνία»

Στο πρώτο της σχόλιο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η Σμαρώ Βαλαβανίδου αναφέρει:

«Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι μετά την οριστικοποίηση των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Έβρο, θα είμαι κι εγώ μια από τις τρεις γυναίκες υποψήφιες στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Μαζί με τους συνυποψηφίους μου, αλλά και με όλους τους προοδευτικούς πολίτες του Εβρου, θα δώσουμε τον αγώνα για την πολιτική αλλαγή.

Αγώνας ενάντια στις αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδηγούν στην ολοένα και βαθύτερη φτωχοποίηση των μεσαίων και των λαϊκών στρωμάτων. Αγώνας για μια δίκαιη, δημοκρατική και συμπεριληπτική κοινωνία.

Όλοι μαζί δίνουμε την μάχη της αλλαγής!

Καλούς αγώνες!»

Νατάσα Γκαρά: «Δημοκρατικός ξεσηκωμός για να απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση»

Η νυν και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Νατάσα Γκαρά υπογράμμισε :

«Μετά και την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Έβρο.

Δίνουμε τη μάχη για την αλλαγή και την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη. Με συλλογικότητα και αυταπάρνηση, όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Για δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη, ευημερία, δημοκρατία. Για τις νικηφόρες ανατροπές που η κοινωνία έχει ανάγκη.

Δηλώνω παρούσα στις μάχες για την προάσπιση και την ευημερία της κοινωνίας του Έβρου, όπως πάντα.

Δημοκρατικός ξεσηκωμός για να απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση δεκαετίες τώρα.

Καλούς και ελπιδοφόρους αγώνες.

Μέχρι τη νίκη!»

Σπύρος Δέδογλου: «Για να πάρει ο Έβρος τη θέση που του ανήκει»

Ο Σπύρος Δέδογλου από την πλευρά του, σημείωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και τα όργανα του κόμματος για την απόφαση τους να είμαι στο ψηφοδέλτιο της νίκης στον Έβρο

Όλοι μαζί, υποψήφιοι, κόμμα και πολίτες, δίνουμε τη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις εθνικές εκλογές του 2023. Μαζί θα φέρουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία και η χώρα. Για να είναι ο Έβρος στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων και να πάρει τη θέση που του ανήκει».

 

Μενέλαος Μαλτέζος : «Αναγκαία προσπάθεια να επιστρέψει η Δικαιοσύνη Παντού»

Στην πρώτη του ανάρτηση στα social media, μετά την ανακοίνωση της  υποψηφιότητάς του, ο Μενέλαος Μαλτέζος, δημοσίευσε ένα πρωτότυπο και συναισθηματικό βίντεο, στο οποίο κυριαρχεί το σλόγκαν της καμπάνιας του «με το δίκιο σου» (#metodikiosou), το οποίο είναι εμπνευσμένο από το ευρύτερο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για Δικαιοσύνη Παντού.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα για την ευκαιρία που μου έδωσαν να σταθώ και εγώ ως απλός στρατιώτης στην αναγκαία προσπάθεια να επιστρέψει η Δικαιοσύνη Παντού.

Εύχομαι σ’ αυτό το καινούργιο ταξίδι να συναντηθούμε ξανά, όλοι και όλες μαζί, ισότιμα και με ειλικρίνεια.

Κάθε κριτική δεχτή, εξάλλου, είναι ο μόνος γόνιμος τρόπος να προσχωρήσεις μπροστά.
Ελπίζω να φανώ και εγώ χρήσιμος σ’ αυτόν τον αγώνα μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο και θα δώσουμε έναν συλλογικό αγώνα νίκης».

 

Κατερίνα Μπέρδου: «Οι νέοι άνθρωποι μπορούμε και πρέπει να είμαστε μπροστά στην πρώτη γραμμή»

Η Κατερίνα Μπέρδου, στο μήνυμά της τονίζει :

«Φίλες και φίλοι,

Όλοι βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.

Η αδιαφάνεια, η παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις πρωτόγνωρες πρακτικές του “μεγάλου αδελφού”, η διαφθορά, η ακρίβεια που φτωχοποιεί μεγάλα στρώματα πληθυσμού της χώρας μας, τα υποτιμητικά επιδόματα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, η δημογραφική κατάρρευση της περιοχής μας με τα ιδιαίτερα κι ευαίσθητα χαρακτηριστικά, η διάλυση του ΕΣΥ, οι αδιανόητες ελλείψεις φαρμάκων είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της χώρας μας.

Απέναντι στην πραγματικότητα αυτή, αλλά και στις προκλήσεις του μέλλοντος δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οφείλουμε να ορθώσουμε ένα δημοκρατικό τείχος, απέναντι σε όλες αυτές τις πολιτικές που πλήττουν βάναυσα την δημοκρατία μας. Να σταθούμε απέναντι και να μην επιτρέψουμε την συνέχιση των πολιτικών που μας οδηγούν στο περιθώριο.

Γι’ αυτό, έπειτα από την τιμητική πρόταση που δέχθηκα, αποφάσισα να συμπαραταχθώ συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην αλλαγή πολιτικής, στην αλλαγή πορείας του τόπου μας.

Πιστεύω ακράδαντα πως μόνο ένα ισχυρό μέτωπο της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στην οποία δραστηριοποιούμαι και συμμετέχω μπορεί να βάλει τέλος στην πορεία της παρακμής.

Πιστεύω πως εμείς οι νέοι άνθρωποι μπορούμε και πρέπει να είμαστε μπροστά στην πρώτη γραμμή της συμμετοχής στην πολιτική.

Εμείς οι γυναίκες μπορούμε και πρέπει να συμμετέχουμε στο πεδίο της πολιτικής μιας και εκεί καθορίζεται το μέλλον των παιδιών μας.

Νιώθω την ευθύνη και συμμετέχω και με ιδιαίτερο σεβασμό σε όλους, ζητώ την στήριξή σας, ώστε σ΄ αυτή την κρίσιμη ιστορικά περίοδο να προχωρήσουμε μαζί μπροστά.

Μαζί για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση».

Βασίλης Τσολακίδης: «Επανεκκίνηση για να πάμε τον Έβρο πιο ψηλά!»

«Επιμένουμε Έβρο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρώτη του δήλωση ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Τσολακίδης:
«Με μεγάλη χαρά δηλώνω και πάλι παρών στον αγώνα για την Πολιτική Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία!

Όσες και όσοι με γνωρίζετε ήδη, ξέρετε ότι το ενδιαφέρον μου για την ανάπτυξη και την ανάδειξη των δυνατοτήτων του Έβρου ξεκινάει από πολύ παλιά και συνεχίζεται ακόμα πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στις ρίζες μας και στον τόπο καταγωγής μας με αγάπη και γνήσια διάθεση προσφοράς.

Ο νομός Έβρου έχει τεράστιες δυνατότητες, υπέροχο φυσικό περιβάλλον και μοναδική γεωπολιτική θέση.Διαθέτει όμως και πολύ άξιους και ευγενικούς ανθρώπους, για τους οποίους πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μπορούν να μείνουν, να δημιουργήσουν και να μεγαλουργήσουν στις δυναμικές πόλεις και τα πανέμορφα χωριά του Έβρου.

Αυτή είναι η δέσμευση μου και για αυτό θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις.

Επιμένουμε Έβρο και θα τα καταφέρουμε!»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο