Με μίνι χειμώνα κάνει “ποδαρικό” ο Απρίλης στον Έβρο

Ραγδαία μεταβολή του καιρού περιμένουμε την Τετάρτη στην χώρα μας, όχι όμως σε όλα τα τμήματα, αλλά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της αλλαγής θα είναι οι πολλές βροχές σε αρκετές περιοχές αλλά και οι πυκνές έως και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες θα απασχολήσουν αρχικά όλα τα ορεινά και βαθμιαία περιοχές της βόρειας Ελλάδας με αρκετά χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, σύμφωνα με το meteoclub, ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση στην βόρεια Ελλάδα με τις θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ βορρά και νότου να είναι μεγάλες.

Πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και ιδίως την Θράκη όπου εδώ αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από αύριο το βράδυ με αρκετές βροχές στις πεδινές – παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Στον Έβρο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, σε σύγκριση με τη Δευτέρα και την Τρίτη, μέχρι και 10 βαθμών, αφού αύριο Τετάρτη,  στην Αλεξανδρούπολη η ανώτερη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, ενώ σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο τους 8 ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 5 με  6 μποφόρ, κάτι που θα κάνει την αίσθηση του κρύου ακόμη εντονότερη. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, διατήρηση των ανέμων και πολλές βροχές προβλέπονται σε όλο τον Έβρο για την Πέμπτη. Από την Παρασκευή θα αρχίσει άνοδος της θερμοκρασίας, όπως και το Σάββατο, μέχρι τις απογευματινές-βραδινές ώρες οπότε θα σημειωθούν και πάλι βροχές με νέα πτώση του υδραργύρου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο