Με λαμπρότητα γιορτάζονται οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Οι πρώτες ημέρες κύλησαν με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Κέρδισε τις εντυπώσεις η μοναδική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Με λαμπρότητα, τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και μια ξεχωριστή συναυλία από τη μοναδική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, η Ναυτική Εβδομάδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης που αναβιώνει και πάλι μετά από πολλά χρόνια παύσης.
Κατά την τελετή έναρξης τιμήθηκε η πόλη του Ηρακλείου και το λιμάνι της, παρόντων του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της Γενικής Γραμματέως κας Ευγενίας Στυλανού, του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου κ. Ιωάννη Βαρδαβά και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού κ. Μηνά Παπαδάκη, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων και των δύο λιμανιών.
Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης κατά τον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους της πόλης που καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της συνέβαλαν ώστε να εξελιχθεί από ένα ταπεινό ψαροχώρι σε μια σύγχρονη πόλη με ρόλο πρωταγωνιστή στον διεθνή χάρτη.  Νωρίτερα είχε προηγηθεί στον Άγιο Εύπλου επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο, σε μνήμη και τιμή όσων χάθηκαν στη θάλασσα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα με πληθώρα αθλητικών, πολιτιστικών και γευστικών δράσεων που αναδεικνύουν τη ναυτοσύνη της Αλεξανδρούπολης και τη σχέση των ανθρώπων της με τη θάλασσα.

Το πρόγραμμα της Τρίτης

20.00, Skatepark, μαθήματα skateboarding για μικρούς και μεγάλους
20:00,  ανάπλαση παραλίας, Φτιάξε την ομάδα σου κι έλα να παίξουμε Beach Racket!
20.00, πλατεία Φάρου, Έκθεση φωτογραφίας από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους
20.30, παραλιακή λεωφόρος (μπροστά από τα δικαστήρια), live cooking! μαγειρεύουμε και δοκιμάζουμε θρακιώτικες γεύσεις με άρωμα θάλασσας με τους μάγειρες της Σχολής Μαθητείας ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.
21.00, πλατεία Φάρου, Χορός και Latin μελωδίες από τους BAILA CONMIGO 

Την Τετάρτη

17.00-21.30, λιμάνι, Μαθήματα αλιείας από την ακτή για παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αλιείας από την ακτή
20.00, ανάπλαση παραλίας, Φτιάξε την ομάδα σου και έλα να παίξουμε beach volleyball!
21.00, Πλατεία φάρου. πάρτυ με την μπάντα των lollipop

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο