“Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του δρόμου που θα συνδέει τη Μαρώνεια με τα Δίκελλα”

«Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του δρόμου που θα συνδέει τη Μαρώνεια με τα Δίκελλα, και αυτό οφείλεται σε κάποιες επιφυλάξεις τις οποίες εκφράζει κατά τόπους και σε διάφορα σημεία η Αρχαιολογική υπηρεσία, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, αλλά και η Διεύθυνση Δασών, ώστε να μην προκληθούν καταστροφές και δημιουργηθούν προβλήματα…», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο.
Ο ίδιος, πάντως, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ανησυχία για τον ολοκλήρωση του δρόμου, καθώς «έχει ανάδοχο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ».
Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 14 εκ. ευρώ.
Ο δρόμος θα είναι συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τα νότια της Μαρώνειας, θα διέρχεται από το αρχαίο θέατρο, θα διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας και τα τείχη της αρχαίας Ισμάρας, θα συνεχίζει πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας-Ζώνης και θα καταλήγει στον υπάρχοντα δρόμο προς Δίκελλα και Μάκρη.
Ο κ. Χαριτόπουλος εξήγησε επίσης πως το συγκεκριμένο έργο, που συζητιέται από το 1990, εντάχθηκε τελικά στο ΕΣΠΑ το 2018 και η σύμβαση του υπογράφηκε το 2021, έχει στόχο την τουριστική ανάπτυξη των δυο νομών (Έβρου και Ροδόπης) και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων τους σε επίπεδο πολιτισμού, ιστορίας και φυσικής ομορφιάς. (ΕΡΤ Ορ)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο