Μαυρίδης: «Ψευδή τα περί συναίνεσής μου για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου»

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ορεστιάδας προκάλεσαν δημοσιεύματα, μετά από σχετική αναφορά του αρμόδιου Υπουργού Νότη Μηταράκη

 

Κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε συζήτηση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου δηλώνει για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Σημειώνεται πως το θέμα προέκυψε μετά από αναφορά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη από τη Χίο, ο οποίος, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, σημείωσε ότι «ήδη επεκτείνουμε το ΚΥΤ Φυλακίου», και μάλιστα με χωρητικότητα αντίστοιχης με το ΚΥΤ Σάμου, δηλαδή περί τις 5.000 άτομα. Με αφορμή την ανησυχητική αυτή δήλωση, δημοσίευμα τοπικού site, καλούσε τον κ. Μαυρίδη να απαντήσει για το αν γνώριζε και αν συναίνεσε για μία τέτοια εξέλιξη, αφήνοντας υπονοούμενα για ‘κρυφές συζητήσεις’. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναπαράχθηκε από αρκετά ΜΜΕ των Αθηνών, προκαλώντας την αντίδραση του Δημάρχου Ορεστιάδας.

Απαντώντας, μέσω facebook, ο κ. Μαυρίδης, αναφέρει τα εξής:

«Προς ενημέρωση των συνδημοτών μου:

-Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας έχει εκφράσει με ψηφίσματα και αποφάσεις του, τη διαχρονική και σταθερή άρνησή του στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών ή στην επέκταση υφιστάμενων.

-Το Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜ-Θ (στο οποίο έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος), έχει αποφασίσει ομόφωνα (με την πρώτη απόφαση να έχει παρθεί επί προεδρίας κ. Λαμπάκη), την μη δημιουργία ή επέκταση οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας.

-Ως δήμαρχος Ορεστιάδας δεν  έδωσα π ο τ έ  σύμφωνη γνώμη (η οποία γνώμη δε μου ζητήθηκε) και δεν θα συναινέσω π ο τ έ, όποτε και από όποιον μου ζητηθεί. Κ α μ ί α συζήτηση, με κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχω κάνει για το θέμα αυτό.

-Υπάρχει η δέσμευση του πρωθυπουργού για εξαίρεση της Θράκης από οποιοδήποτε σχεδιασμό για το θέμα αυτό.

-Απαιτώ από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία ψ ε υ δ ώ ς αναφέρουν για σύμφωνη γνώμη δήμαρχου Ορεστιάδας σε επέκταση της δομής του Φυλακίου, να προβούν σε διορθωτική ανάρτηση/μετάδοση».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο