Μαθητές του Σουφλίου αποτύπωσαν φωτογραφικά το δάσος της Δαδιάς

Εγκαίνια έκθεσης: Οι 30 φωτογράφοι, μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου, επί 4 εβδομάδες, ενημερώθηκαν για τη δύναμη της φωτογραφίας και πώς μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινότητα για το πρόβλημα των πυρκαγιών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ελπίδα για Όλους – Μαθητές φωτογραφίζουν τον Έβρο» στο Εκθεσιακό Εικαστικό Κέντρο Νομαρχείου Έβρου, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι δημιουργοί της έκθεσης, οι μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέων της Canon (Young People Programme) που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου 2022, το Γυμνάσιο Σουφλίου, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς, την Wildlife Explorers και τον φωτογράφο άγριας ζωής και Canon Photographer Χρήστο Βλάχο, έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να μάθουν να φωτογραφίζουν.

Οι 30 φωτογράφοι, μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου, επί 4 εβδομάδες, ενημερώθηκαν για τη δύναμη της φωτογραφίας και πώς μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινότητα για το πρόβλημα των πυρκαγιών στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς και την καταστροφή που έχει επέλθει στη χλωρίδα και πανίδα του τόπου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως μπορούν να μοιραστούν ιστορίες βιωσιμότητας που έχουν για αυτούς ιδιαίτερη σημασία σε ένα θεωρητικό μάθημα και εν συνεχεία να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν μέσω της φωτογράφισης της άγριας φύσης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.  «H νέα γενιά, η οποία είναι ευαισθητοποιημένη και με άποψη, είναι η μόνη που θα μπορέσει να ανατρέψει το άσχημο σενάριο της κλιματικής αλλαγής. Οι μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου χρησιμοποίησαν στο έπακρο τη δύναμη της φωτογραφίας για να μας προβληματίσουν, να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να δράσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, συγχαίροντας θερμά τους νεαρούς δημιουργούς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και είναι επισκέψιμη καθημερινά 18:30 – 21:00.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο