Master Chef: Ο Jonathan και η Σαμοθράκη

Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε στο Star ο 6ος κύκλος του δημοφιλούς διαγωνισμού μαγειρικής Master Chef, με την προβολή των πρώτων οντισιόν των παικτών, που διεκδικούν μία θέση στο σπίτι και στο παιχνίδι.

Ένας παίκτης που εντυπωσίασε τους κριτές, στο επεισόδιο της Τρίτης, ήταν ο 43χρονος Jonathan, από τον Καναδά, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα και αγαπά πολύ τη μαγειρική. Μιλώντας για τη ζωή του, ο Jonathan, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα και στην πρώτη ελληνική λέξη που έμαθε: «Την πρώτη ή δεύτερη μέρα που ήμουν στην Ελλάδα, ένας φίλος με πήρε από το λιμάνι στη Σαμοθράκη, και μου είπε ότι θα μου κάνει το τραπέζι. Πήγαμε, παίρνει το ψωμί και μου λέει ‘Jonathan, έχεις έρθει στην Ελλάδα, μάθε ελληνικά: παπάρα’, και το βουτάει στο ελαιόλαδο, στη σαλάτα. Και το δοκίμασα και τέτοια διακριτική οξύτητα δεν είχα ζήσει ποτέ. Εμείς δεν τρώμε το ελαιόλαδο όπως εδώ!».

Για την ιστορία, ο Jonathan, που, όπως είπε, «νιώθει πολύ Έλληνας» μετά από τόσα χρόνια στη χώρα μας, έλαβε 3 «ναι» από τους κριτές και πέρασε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, εξασφαλίζοντας, πέρα από την ποδιά, ένα σημαντικό, αλλά ακόμη άγνωστο, πλεονέκτημα.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο