Μαρουσάκης: Έρχεται η πιο ζεστή ημέρα του Ιουνίου… και μετά πάλι κακοκαιρία

Εκλογές με βροχερό καιρό

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στη χώρα με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ένα θερμό κύμα από την κεντρική Μεσόγειο επηρεάζει και την Ελλάδα. Σήμερα στα περισσότερα σημεία της επικράτειας θα κυριαρχήσει η λιακάδα με τη ζέστη να κορυφώνεται το Σάββατο. Την Κυριακή των εκλογών ωστόσο, επηρεάζει την χώρα ένα ψυχρό βαλκανικό μέτωπο το οποίο θα φέρει βροχές και καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο της χώρας.

 Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο υδράργυρος σήμερα, Πέμπτη κατά τόπους θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μελτέμι έχει αρχίσει να επιδρά στην περιοχή του Αιγαίου.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τη θερμοκρασία να φτάνει στο κέντρο της πόλης μέχρι τους 34 βαθμούς Κελσίου, στις περιοχές όμως προς τη θάλασσα όπου επιδρά το βοριαδάκι θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται ηλιοφάνεια με ελάχιστες νεφώσεις προς το απόγευμα και την θερμοκρασία στους 34 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε την κορύφωση αυτού του πρώτου θερμού κύματος με τον υδράργυρο κατά τόπους να φτάνει και τους 37 βαθμούς Κελσίου! 

Εκλογές με βροχή

Από το Σάββατο το απόγευμα όμως αναμένεται μεταβολή του καιρού που θα φέρει βροχές και τοπικές καταιγίδες λόγω του ψυχρού βαλκανικού μετώπου στη βόρεια Ελλάδα. Την Κυριακή όμως τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό αλλά και στο βόρειο και δυτικό Αιγαίο με ισχυρούς κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις. Από τη Δευτέρα η αστάθεια αυτή περιορίζεται για να ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία από την Τρίτη.
ethnos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του