Μαργαριτίδης: “Ψίχουλα” οι ανακοινώσεις, “δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα”

Παραμένουν στο μπλόκο Καστανεών οι αγρότες

«Ψίχουλα» χαρακτήρισε τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη χθεσινή συνάντησή του με τη 15μελή επιτροπή των αγροτών, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βύσσας, Γιάννης Μαργαριτίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

«Δεν δίνονται λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που είναι οργισμένος γιατί αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύουν», σχολίασε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «οι έμποροι έχουν κάτσει στον σβέρκο των αγροτών επειδή δεν υπάρχουν εγγυημένες τιμές», ενώ υπογράμμισε πως «ενώ για άλλους υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες, για τον πρωτογενή τομέα δεν βρίσκονται λύσεις».

Ο κ. Μαργαριτίδης υποστήριξε επίσης πως ούτε τα αιτήματα για θεσμοθέτηση φθηνού αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος ικανοποιούνται ούτε εξασφαλίζονται τα υπόλοιπα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, μάλιστα, στις καλλιέργειες ηλιόσπορου, βαμβακιού και σιταριού, για τις οποίες, όπως είπε, οι αγρότες δεν κάλυψαν ούτε το κόστος παραγωγής, «αλλά και για το γάλα, η τιμή του οποίου κατέβηκε για τον παραγωγό αλλά αυξήθηκε στο ράφι». Καταλήγοντας, σημείωσε ότι οι αγρότες του μπλόκου του βορείου Έβρου θα παραμείνουν στο μπλόκο και θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, συντονισμένα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στις πανελλαδικές αγροτικές συσκέψεις, αλλά και σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι αγρότες του βορείου Έβρου στις συσκέψεις που κάνουν κάθε απόγευμα στο μπλόκο τους.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του