Μανωλόπουλος: Κοντά στο 55% η ανόσια μέσα στον Ιούνιο

Ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΔΠΘ μίλησε και για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στους υπερήλικες και την ινδική μετάλλαξη

Την εκτίμηση ότι εντός του Ιουνίου, η χώρα μας θα έχει αποκτήσει 40% ανοσία από τους εμβολιασμούς και ακόμη 10-15% από όσους νόσησαν από κορωνοϊό, χτίζοντας έτσι ανοσία ύψους 50 με 55%, εξέφρασε ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΔΠΘ Βαγγέλης Μανωλόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1.

“Αυτό θα δώσει μία άλλη σιγουριά και θα μειώσει κατά πολύ τα κρούσματα. Δεν θα έχουμε ανοσία αγέλης, αλλά θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση”, σημείωσε.

Αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ομάδες ηλικιωμένων, όπως 80 με 85, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε πως δεν περίμενε να αυτή την εικόνα, καθώς, όπως είπε, ό,τι κι αν έχει εμφανιστεί ως παρενέργεια των εμβολίων, δεν αφορά αυτές τις ηλικίες.

“Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή για τους ηλικιωμένους, όπως έχει αποδειχθεί. Πρέπει να ανανεώσουμε το ενδιαφέρον των ανθρώπων αυτών, με νέα μηνύματα, με μία νέα καμπάνια”.

Τέλος, σχετικά με την ινδική μετάλλαξη, επισήμανε: “Φαίνεται πως είναι επικίνδυνη, όμως είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν και κατά πόσο καλύπτεται από τα εμβόλια. Ακόμη κι αν επιφέρει πιο χαμηλό τίτλο αντισωμάτων, δεν σημαίνει πως το εμβόλιο δεν προστατεύει. Ας περιμένουμε να δούμε”.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο