Μανωλόπουλος: “Αστήρικτη επιστημονικά η απόφαση για κλειστά σχολεία παντού”

Όπως τονίζει ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΔΠΘ, στη Θράκη τα κρούσματα είναι ελάχιστα, εκτιμώντας ότι η απόφαση θα προκαλέσει αναταραχή σε παιδιά και γονείς, χωρίς λόγο
Για μια ακατανόητη και αστήρικτη απόφαση, αναφορικά με την απόφαση της επιτροπής των ειδικών να κλείσουν τα σχολέια σε όλη τη χώρα, δίχως εξαιρέσεις για περιοχές, όπως η Θράκη, όπου τα κρούσματα είναι ελάχιστα, τους τελευταίος δύο μήνες, κάνει λόγο ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΔΠΘ Βαγγέλης Μανωλόπουλος.
Αναλυτικά, ο κ. Μανωλόπουλος υπογραμμίζει:
Παρά την πολύ φορτισμένη επιδημιολογική εικόνα στην Αττική και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας, υπάρχουν και περιοχές της χώρας που δεν έχουν πρόβλημα. Πολύ χαρακτηριστικά σχεδόν όλη η Θράκη (νομοί Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας) έχουν σταθερά ΕΛΑΧΙΣΤΑ κρούσματα εδώ και σχεδόν 2 μήνες. Η εισήγηση της Επιτροπής για κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και σε περιοχές όπως η Θράκη όπου σαφώς δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι εντελώς ακατανόητη και αστήρικτη σε επιστημονική βάση. Θα προκαλέσει στις περιοχές αυτές περιττή αναταραχή στη ζωή παιδιών και γονέων, δυσλειτουργία στην κοινωνία και την οικονομία, κυριολεκτικά χωρίς λόγο. Δυστυχώς η κυβέρνηση υιοθέτησε άκριτα αυτή την πρόταση. Αντί να επικεντρωθούμε στο πως θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα εκεί που υπάρχει, δημιουργούμε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Κρίμα. Η απόφαση αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο