Μαλτέζος: Αγωνία και φόβος για το άνοιγμα των σχολείων

“Ξεκίνησε ατύπως ένα μαζικό πείραμα στη χώρα μας, η ανοσία της αγέλης μέσω της νόσησης, με εφαρμογή στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς”

 

Παρέμβαση του Μενέλαου Μαλτέζου, για τη λειτουργία των σχολείων εν είδει “μαζικού πειράματος” με εφαρμογή στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Μαλτέζος, εκρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας, σημειώνει πως “είναι πραγματικά τραγικό πως μέσα σε δύο εβδομάδες, στην αιχμή της πανδημίας και ενώ αναμένουν έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά η υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία να μειώνεται και η υγειονομική φροντίδα των παιδιών από το ΕΣΥ να υποβαθμίζεται”.

Αναλυτικά:

Άνοιξαν τα σχολεία, δίχως την παραμικρή μέριμνα και δίχως ουσιαστικά μέτρα περιορισμού της επιδημιολογικής έξαρσης.

Ξεκίνησε ατύπως ένα μαζικό πείραμα στη χώρα μας, η ανοσία της αγέλης μέσω της νόσησης, με εφαρμογή στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ΠΑΝΩ από 65.000 ανήλικοι στις ηλικίες 0-17 χρόνων έχουν διαγνωσθεί θετικοί από τις 28 Δεκεμβρίου και έπειτα, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών που  φτάνουν το 16% των κρουσμάτων.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και πολύ λιγότερο μια επιστημονική άποψη.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ανοίγουν στο καταχείμωνο σε κακά αεριζόμενες αίθουσες με συγχωνευμένα τμήματα και με εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.

Αυτά όμως είναι -σύμφωνα με την κυβέρνηση- λαϊκισμοί της αντιπολίτευσης, των εκπαιδευτικών, των γονιών και των συνδικαλιστών γιατί, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις αίθουσες απ’ ό,τι έξω από αυτές».

Τι κι αν τα self tests δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα στην ανίχνευση της μετάλλαξης Ομικρον.

Τι κι αν δεν υπάρχουν self tests στα φαρμακεία και έτρεχαν γονείς και εκπαιδευτικοί να βγάλουν άκρη το Σαββατοκύριακο.

Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν τελικά να προμηθευτούν τα τεστ, μολονότι τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας είχαν τουλάχιστον δύο εβδομάδες να προετοιμάσουν τη διαδικασία.

Έτσι χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να αγοράσουν τα τεστ των παιδιών τους.

Είναι πραγματικά τραγικό πως μέσα σε δύο εβδομάδες, στην αιχμή της πανδημίας και ενώ αναμένουν έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά η υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία να μειώνεται και η υγειονομική φροντίδα των παιδιών από το ΕΣΥ να υποβαθμίζεται.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνείται να διδαχθεί από τα μοιραία λάθη της, κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα.

Ενώ την προειδοποιήσαμε επανειλημμένως:

* να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα,

* να προχωρήσει σε προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού,

* να καθιερώσει τη διενέργεια δωρεάν και επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,

* να αποσύρει το επικίνδυνο 50+1% και να υιοθετήσει τη διακοπή της λειτουργίας ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα που θα ανιχνευθεί.

Δυστυχώς, όμως, κωφεύει επιδεικτικά, μετατρέποντας συνειδητά τα σχολεία μας σε υγειονομικές βόμβες και εστίες υπερμετάδοσης , ρισκάροντας με τη δημόσια υγεία. Οι ευθύνες για τις αρνητικές εξελίξεις τη βαραίνουν συντριπτικά και ολοκληρωτικά.

ΚΑΛΗ ∆ΥΝΑΜΗ σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και… καλή τύχη

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο