Μάχη με τον χρόνο για τα έργα ανάπλασης στην παραλιακή Αλεξανδρούπολης

Στόχος του Δήμου είναι ως τις αρχές του καλοκαιριού να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια από το γήπεδο ως την Αργώ

Απαιτητικό και χρονοβόρο αποδεικνύεται το πρώτο έργο της ανάπλασης της παραλιακής στην Αλεξανδρούπολη, καθώς οι παρεμβάσεις που ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου στο πεζοδρόμιο της Απολλωνιάδας, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σαμοθράκης και Ροδόπης, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο υπό τον τίτλο: «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αναβάθμιση των «διεπαφών» του παραδοσιακού αστικού ιστού με τις γειτνιάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες, τους πόλους έλξης και τις παραγωγικές λειτουργίες της πόλης περιφερειακά και πέριξ του Λιμένος Αλεξανδρούπολης». Έχει προϋπολογισμό άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όπως προβλέπει η μελέτη, τα πεζοδρόμια βόρεια της παραλιακής, όπου δηλαδή υπάρχουν κατοικίες και ταβέρνες, ανακατασκευάζονται, με εξασφάλιση διαδρομής για τους πεζούς, πλάτους τουλάχιστον δύο μέτρων, ενώ ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο, θα κατασκευαστούν χώροι πρασίνου και οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης. Από το γήπεδο Φώτης Κοσμάς ως την οδό Κύπρου, οι αναπλάσεις αφορούν τα πεζοδρόμια βόρεια της θάλασσας, ενώ από την Κύπρου ως τον ΟΣΕ και τα δύο πεζοδρόμια.

Γενικότερα, ο σκοπός του έργου είναι να λειτουργήσει μεγάλο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου ως οδός ήπιας κυκλοφορίας, όπου προτεραιότητα θα έχουν οι πεζοί, ενώ τα οχήματα θα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Επιπλέον, όπως προβλέπεται, η ζώνη κυκλοφορίας των οχημάτων θα διαμορφωθεί με κυβόλιθους, αποκτώντας έτσι την όψη πεζόδρομου.
Με δεδομένο ότι ο καιρός είναι καλός και το Πάσχα πλησιάζει, η δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες είναι έτοιμη να προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα του έργου, ανάλογα με την πορεία του. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας Καθημερινότητας Γιάννη Ναϊτίδη, στόχος είναι ως τις αρχές καλοκαιριού να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης στα πεζοδρόμια από το γήπεδο και πιθανότατα ως την οδό Έλλης και στη συνέχεια να υπάρξει μία παύση επί της παραλιακής, με μεταφορά των έργων σε άλλα σημεία, που δεν θα προκαλούν όχληση σε επαγγελματίες και επισκέπτες. Από το φθινόπωρο, τα έργα θα συνεχιστούν από το σημείο που θα σταματήσουν ως τον σταθμό του ΟΣΕ, όπως ακριβώς προβλέπεται στη μελέτη.
Κ.Η.

 

1 Σχόλιο

  • YApman
    Posted 3 Απριλίου 2024 18:16 0Likes

    Με ποιον τροπο θα εξασφαλισειη Δημοτική αρχή ότι δε θα καταπατηθεί ο διαδρομος των πεζων? Ρωταω επειδή στα κεντρικά πεζοδρομια της πόλης, όπως και σε πεζόδρομο οπου κοπηκε δεντρο, οι μαγαζατορες εχουν περιορίσει τους διαδρομους των πεζων σε μισο μετρό. Μαλλον ο δημαρχος και οι λοιποι δεν περνουν απο αυτα τα πεζοδρομια. Διαφορετικά είμαι σίγουρος ότι θα είχαν επιβάλλει την τάξη. Μήπως μπορείτε να δημοσιεύσετε στοιχεία επικοινωνίας του ταμειου ανάκαμψης για παν ενδεχόμενο ? Μηπως να χρηματοδοτήσουν οι εστιατορες και τα 3-4 κεντρικα καφε-μπαρ της πολης την ανακατασκευή των πεζοδρομιων? Στην τελική αυτοί επωφελούνται .

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του