Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πατσης βρήκε ως πεδίο επιχειρηματικής ευκαιρίας το εμπόριο κόκκινων δανείων που έχει να κάνει με την αγωνία και τον πόνο χιλιάδων πολιτών.
Η στάση και η πρακτική του βουλευτή είναι βαθιά ανήθικη πολιτικά απαράδεκτη, ενώ ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και βεβαιότατα του πρωθυπουργού.
Ο ίδιος ο βουλευτής όπως παραδέχτηκε δημόσια ότι σχεδίαζαν μέχρι την τελευταία στιγμή μαζί με το Μαξίμου για τον τρόπο που θα απαντήσουν στην αποκάλυψη του σκανδάλου.
Το βέβαιο είναι ότι κατέρρευσε κάθε προσπάθεια του μεγάρου Μαξίμου να κρυφτεί πίσω από τη δικαιολογία ότι αγνοούσε τη δράση του επιχειρηματία βουλευτή Ανδρέα Πάτση.
Η τακτική του Μαξίμου – κυβέρνησης στο σκάνδαλο Πατση Πιερακάκη είναι ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε γιατί:
⇒ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλοντας να προστατεύσει από την πολιτική φθορά τον πρωθυπουργό βγάζει εκτός κάδρου τον Κυρ. Μητσοτάκη
⇒Ήξεραν στη Ν.Δ. για τον βουλευτή Γρεβενών αλλά δεν έλαβαν δραστικά μέτρα
⇒ο Ανδρέας Πάτσης εκθέτει το Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι Βαριά η σκιά που αφήνει το «σκάνδαλο Πάτση» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.
Τώρα πλέον το μόνο που θέλει το Μαξίμου είναι να κλείσει άρον-άρον το σκάνδαλο με τα «κόκκινα δάνεια» και τις απευθείας αναθέσεις που βαραίνουν τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή και το κόμμα της Πειραιώς-ΝΔ.
Οι εξελίξεις είναι πυκνές και η αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι μεγάλη.
Μάλιστα, υπάρχει έντονη ανησυχία στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης για την «ταυτότητα» της λίστας των «πελατών» του Πάτση.
Αυτό που ακούγεται έντονα στην πιάτσα δεν αποκλείετε το ενδεχόμενο ανάμεσα στα δάνεια που διαχειρίζονταν η εταιρεία του, να υπήρχαν και μεγαλοφειλέτες που ανήκουν στα υψηλά κλιμάκια της παράταξης.
Ότι κι αν πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν πείθει κανέναν, γιατί η πρώτη δουλειά που ανέλαβε να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ μόλις ήρθε στα πράγματα ήταν να δώσει ασυλία στους τραπεζίτες απέναντι στο κακούργημα της απιστίας – και να ξεπλύνει έτσι τεράστια τραπεζικά σκάνδαλα.
Διερωτάται κανείς γιατί τέτοια αγάπη με τους τραπεζίτες μα γιατί οι τράπεζες έχουν στα χέρια τους χρέη 400 εκατομμυρίων της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία σκανδαλωδώς δεν διεκδικούν.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υποτιθέμενοι αντικρατιστές της ΝΔ λεηλατούν το δημόσιο χρήμα και μεταχειρίζονται το κράτος ως λάφυρο, όπως δείχνουν και οι απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση, αλλά και μόνο απ το υπουργείο του Πιερρακακης υπάρχουν 475 (!) απευθείας αναθέσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ.
Η βασική μέριμνα της σημερινής κυβέρνησης ήταν και είναι όχι πώς θα βάλει ένα ελεγχόμενο προστατευτικό ρυθμιστικό πλαίσιο ρύθμισης του ιδιωτικού και αποφύγεις απ τους πλειστηριασμούς, των ακινήτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν απ τις αλλεπάλληλες κρίσεις αλλά πώς θα ικανοποιήσει τις απεριόριστες ορέξεις των πιστωτικών ιδρυμάτων και των «κορακιών».
Όλοι αυτοί διαμορφώνουν ένα υβρίδιο «ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού», που το βιώνουμε στη χώρα μας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Βλέπουμε το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, ιδιωτικοποιήσεις, απευθείας αναθέσεις, «χρηματοδότηση» μεγάλων επενδύσεων και από δίπλα αυταρχισμός, καταστολή, αστυνομοκρατία, εθνικισμός και μαζική διαφθορά.
Φυσικά όταν οι φιλότιμες προσπάθειες της λίστας Πέτσα-, δεν μπορούν να καλύψουν τέτοια γεγονότα τότε μπαίνει μπροστά το σχέδιο «κρατούμε τα προσχήματα» και έτσι ο πρωθυπουργός διέγραψε τον Α. Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.
Θεωρώ ότι μεγάλο μέρος των υποστηρικτών της ΝΔ βλέπει με αποτροπιασμό τέτοιου είδους φαινόμενα Πάτση χωρίς τσήΠα!
Ο λαός λέει πως «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», είναι αλήθεια πως η περίοδος της χαράς πέρασε για τον ένοικο του Μαξίμου.
Χρέος μας είναι να δώσουμε την μάχη για να απαλλάξουμε την χώρα απ τους Μητσοτάκηδες και Πάτσηδες κλπ «αρίστους».
Του Μενέλαου Μαλτέζου