Λοβέρδος για πόρισμα Διακομματικής: “Δεν θέλουμε να βάλουμε τον λαό της Θράκης να μαλώνει μεταξύ του”

“Η Επιτροπή είναι για να λύσει προβλήματα και όχι να ανοίξει και να βάλει ανθρώπους να τσακώνονται”

Οι διαφωνίες των κομμάτων για το τελικό πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης καλά κρατούν και ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ξεκάθαρος δηλώνοντας την απόλυτη συμφωνία του στα αναπτυξιακά και “όχι” «με κεφαλαία» στα θεσμικά. Μάλιστα κατήγγειλε ότι στα θεσμικά συμπεριλαμβάνονται μόνο ζητήματα της μειονότητας και πως από τη πρώτη στιγμή υπήρχαν προβλήματα στη Διακομματική.

Στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και στον Δήμο Μπακιρτζάκη ήταν σαφής λέγοντας πως «συμφωνούμε απόλυτα στα αναπτυξιακά», ενώ κατηγόρησε τη πλειοψηφία (δηλαδή τη ΝΔ) ότι «αποφάσισε εκ του πονηρού να αναμείξει στα αναπτυξιακά, τα θεσμικά (στο πόρισμα). Δεν λέω να τα βγάλουν από το πόρισμα, αλλά να είναι διακριτά τα σημεία, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ευκρινέστατα η καθεμία και ο καθένας από εμάς»

Κατά τον ίδιο αυτό γεννά την υποχρέωση στo ΚΙΝΑΛ να ψηφίσουν αρνητικά γιατί «η Επιτροπή είναι για να λύσει προβλήματα και όχι να ανοίξει και να βάλει ανθρώπους να τσακώνονται μεταξύ τους». Θα έπρεπε να υπάρξει ένα ενιαίο project που θα αφορά ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά δεν το δέχτηκε η πλειοψηφία, όπως δηλώνει.

«Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε τον λαό της Θράκης να μαλώνει μεταξύ του και είπαμε ότι το καταψηφίζουμε (το πόρισμα) με κεφαλαία γράμματα, εκτός από τα αναπτυξιακά» τόνισε.

Βέβαια τα προβλήματα και οι διαφωνίες των κομμάτων φαίνεται να μην προέκυψαν λίγο πριν την τελική ευθεία της Διακομματικής, αλλά υπήρχαν από τη πρώτη στιγμή υπογραμμίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Τα θεσμικά έχουν μόνο τα μειονοτικά (ενν. μέσα στο πόρισμα που προτείνεται). Είναι δυνατόν άλλος κόσμος δεν υπάρχει εκεί» διερωτήθηκε σε άλλο σημείο του λόγου του ο κος Λοβέρδος.

Στον επίλογό του κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί τις αναπτυξιακές προτάσεις και να κάνει πράγματα που θα ωφελήσουν τους πολίτες της Θράκης. «Το αναπτυξιακό κομμάτι που έχει πάρα πολλά σωστά πράγματα μέσα, ας είναι ο οδηγός για τη κυβέρνηση για να κάνει κάποια πράγματα».

xronos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο