Λουλούδια στον ακριτικότερο σταθμό τρένου της Ελλάδας στο Ορμένιο Έβρου

Τον ακριτικότερο σιδηροδρομικό σταθμό του Έβρου στο Ορμένιο επισκέφθηκαν χθες κάτοικοι του χωριού πραγματοποιώντας μια συμβολική κίνηση ως ένδειξη συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών.

Πιο συγκεκριμένα στην μοναδική στάση – σταθμό που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στο χωριό λίγα μέτρα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μια ομάδα κατοίκων από τους 320 που μένουν εκεί μπήκαν μέσα και άναψαν 43 κεράκια όσα και τα θύματα μέχρι εκείνη τη στιγμή, αφήνοντας παράλληλα λίγα λουλούδια στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων.

Λουλούδια στον ακριτικότερο σταθμό τρένου της Ελλάδας στο Ορμένιο Έβρου εις μνήμην των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

Ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Πούλκος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας θυμάται πως πριν από χρόνια ο σταθμός αυτός, ήταν και τελωνείο όπου ερχόταν τρένα και από το Σβίλεγκραντ. Καθημερινά εκτελούνταν 7 δρομολόγια τρένων τόνισε, ενώ σήμερα μετά από 6 χρόνια απουσίας, μόνο ένα και αυτό στις 6 το απόγευμα, κάτι που δεν εξυπηρετεί καθόλου τις ανάγκες των κατοίκων όταν θέλουν να επισκεφθούν τις περισσότερες φορές γιατρούς και Νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη .

«Από τότε που είχε γίνει ο εκσυγχρονισμός στις γραμμές είχαν σταματήσει τα τρένα» δηλώνει απογοητευμένος ο κ Πούλκος ζητώντας τουλάχιστον ένα πρωινό και ένα απογευματινό δρομολόγιο ώστε να μην αποκόπτονται από το κέντρο οι λιγοστοί κάτοικοι που επέλεξαν να ζουν στο χωριό.

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο