«Λήξη συναγερμού», προσωρινά, για τα ΕΛΤΑ του βορείου Έβρου

Τη διαβεβαίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ ότι δεν υφίσταται σχεδιασμός τερματισμού λειτουργίας κανενός ταχυδρομείου στην περιοχή μας, έλαβε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Την εκτίμηση ότι θα ληφθεί η σωστή απόφαση από τη διοίκηση της εταιρείας, εξέφρασε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, το ταχυδρομικό γραφείο Δικαίων θα λειτουργεί πλέον μόνο για 2 ώρες κάθε Παρασκευή, ενώ υπάρχει ανησυχία και για άλλα ταχυδρομικά γραφεία του βορείου Έβρου.

Όπως αναφέρει ο κ. Δερμεντζόπουλος, «ύστερα από ενημέρωση που είχα από κατοίκους των περιοχών, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστο Κισσούδη, καθώς και από τον Αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Τριγώνου Πέτρο Αργυριάδη για το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας των ταχυδρομείων στην περιοχή μας, επικοινώνησα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο, όπου του εξέφρασα τον έντονο προβληματισμό μου για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια ενέργεια στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής.  Ταυτόχρονα ζήτησα την περαιτέρω ενίσχυση των συγκεκριμένων καταστημάτων έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργίας τους.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ανέφερε πως γίνεται ένας νέος προγραμματισμός για την επόμενη μέρα των Ελληνικών Ταχυδρομείων και επεξεργάζονται σενάρια στα οποία δεν υφίσταται σχεδιασμός τερματισμού λειτουργίας κανενός ταχυδρομείου στην περιοχή μας. Επιπρόσθετα, γίνεται σημαντική προσπάθεια να εξευρεθεί το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να επανδρωθούν τα καταστήματα και να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε στον «Δέλτα FM 102.3» ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει και ο ίδιος από τα ΕΛΤΑ, «δεν εφησυχάζουμε».

«Η δίωρη λειτουργία, μία φορά την εβδομάδα στο γραφείο των Δικαίων δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες.. Βλέπω ότι τα ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα κάνουν απολύσεις και προχωρούν σε οριστικά λουκέτα. Είναι σε μία περίοδο αναδιάρθρωσης η εταιρεία… Έχουμε αναπτύξει τα επιχειρήματά μας στη διοίκηση των ΕΛΤΑ για τη σπουδαιότητα και σημαντικότητα διατήρησης των υποκαταστημάτων, ασχέτως τζίρου και κίνησης. Σε κάποιες περιοχές, λαμβάνονται υπόψη οι χιλιομετρικές αποφάσεις από τα κεντρικά καταστήματα, αλλά και άλλες ιδιαιτερότητες, όχι μόνο γεωγραφικές. Θεωρώ ότι θα εισακουστούμε. Ας περιμένουμε την αναδιάρθρωση και εκτιμώ ότι θα ληφθεί η σωστή απόφαση όχι μόνο για το υποκατάστημα των Δικαίων, αλλά και άλλων περιοχών του Έβρου».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο