Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Νέο σχέδιο ΤΑΙΠΕΔ για την πώλησή του

Ο ρόλος των Ινδών

Τρεις διαγωνισμούς για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων ωριμάζει αυτή την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών.
Οι διαδικασίες που ωριμάζουν για τη διάθεση υποδομών ακινήτων αφορούν τα λιμάνια της Πάτρας και Αλεξανδρούπολης καθώς και την έκταση για την ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου (logistic center) στον Δήμο Φυλής στην Αττική. Τα προαναφερόμενα assets ήταν ανάμεσα σε αυτά που είχε παρουσιάσει ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρης Πολίτης στη διάρκεια της συμμετοχής του στην επιχειρηματική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ινδία. Οι Ινδοί λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που σημειώνει η οικονομία τους αναζητούν διαδρόμους εισόδου των αγαθών τους στην Ευρώπη, με τα λιμάνια της Ελλάδας που ετοιμάζονται προς αξιοποίηση να μην περνούν απαρατήρητα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.
Συγκεκριμένα  το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι η επόμενη λιμενική υποδομή που προετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.
Πάντως, οι όποιες διαγωνιστικές διαδικασίες θα εξαρτηθούν από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της ματαίωσης της προηγούμενης διαγωνιστικής διαδικασίας.
Στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους 24 εκατ. ευρώ για την εκβάθυνση της θαλάσσιας ζώνης του λιμένα και τη διασύνδεση του εμπορικού τμήματός του με τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο στην Αλεξανδρούπολη. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Το λιμάνι βρίσκεται σε πλεονεκτική γεωστρατηγική θέση. Γεωγραφικά γειτονεύει με την Τουρκία και τη Βουλγαρία, ενώ αποτελεί την απόληξη του Pan-European Corridor IX, του διαδρόμου μεταφοράς εμπορευμάτων, που ξεκινά από το Ελσίνκι και καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης συνδέεται με την Εγνατία Οδό και τη σιδηροδρομική γραμμή με τη Θεσσαλονίκη.
tovima.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr