«Λευκός καπνός» για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της Αλεξανδρούπολης

Μέσα από τον διαγωνισμό του Δήμου, αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος κι έτσι φέτος δεν θα μείνουν οι πλαζ δίχως ναυαγοσώστες – Ποια είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει και τι υπηρεσίες θα παρέχει

Της Κικής Ηπειρώτου

Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως οριστικός ανάδοχος στο διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του. Προς αποφυγή μίας επανάληψης της περσινής χρονιάς, που σχεδόν όλες οι παραλίες έμειναν χωρίς ναυαγοσώστες, ο Δήμος προκήρυξε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από τον Μάρτιο.
Βασική για το περσινό «βατερλώ» (που, αντίστοιχό του, σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας) και που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων άνω των 500.000 ευρώ από το  Λιμεναρχείο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ήταν το νέο προεδρικό Διάταγμα, που σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, προκάλεσε όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες, καθώς προέβλεπε αυστηροποίηση κάποιων προδιαγραφών για την ασφάλεια των λουόμενων στις πολυσύχναστες παραλίες.
Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, στον οποίο, όμως, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, με αποτέλεσμα ο Δήμος να κινήσει τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, η οποία επίσης δεν τελεσφόρησε. Ακολούθησε, στα τέλη Ιουλίου, απόφαση μίσθωσης σκαφών και εξοπλισμού και πρόσληψης συμβασιούχων ναυαγοσωστών, που επίσης δεν είχε απόλυτη επιτυχία.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, μέσα από τον φετινό διαγωνισμό, αναζήτησε νομίμως λειτουργούσα σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, η οποία θα αναλάβει την κάλυψη 7 παραλιών για διάστημα 4 μηνών. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 696.090 € με το Φ.Π.Α.

Ο νέος ανάδοχος και οι υπηρεσίες που θα παρέχει

Όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεδρίασε που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαϊου, οριστικός ανάδοχος, μετά και από τον προβλεπόμενο έλεγχο των δικαιολογητικών που υπέβαλλε, αναδεικνύεται η εταιρεία «ΑΦΟΙ Ε ΚΑΙ Σ ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΟΕ – Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος» που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη. «Παρών» ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» Βαγγέλης Λαμπάκης.
Όπως προβλέπει η νομοθεσία και όπως όριζε ο διαγωνισμός, ο ανάδοχος θα πρέπει να προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας:

  • Παραλία “ΧΑΡΑΜΑ” παραπλεύρως (ανατολικά) Δημοτικού Κάμπινγκ – 1 ναυαγοσώστης σε βάθρο
  • Πλαζ – Δημοτικού Κάμπινγκ ΤΙΕΔΑ – 1 ναυαγοσώστης σε βάθρο
  • Παραλία δυτικά του Δημοτικού Κάμπινγκ – 1ου με 2 ου χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης – 3 ναυαγοσώστες σε βάθρα
  • Παραλία Ν.Χιλής – 3 ναυαγοσώστες σε βάθρα
  • Παραλία Αη Γιώργη Μάκρης – 2 ναυαγοσώστες σε βάθρα
  • Παραλία Αγίας Παρασκευής – Κυανής Μάκρης – 2 ναυαγοσώστες σε βάθρα
  • Παραλία Μεσημβρίας – 5 ναυαγοσώστες σε βάθρα

Παράλληλα, προβλέπονται:

  • 4 επιπλέον ναυαγοσώστες επιβαίνοντες ταχύπλοων σκαφών σε καθημερινή ετοιμότητα για παροχή άμεσης βοήθειας στις υφιστάμενες λουτρικές εγκαταστάσεις-πολυσύχναστες παραλίες
  • 4 επιπλέον χειριστές σκαφών σε καθημερινή ετοιμότητα για παροχή άμεσης βοήθειας στις υφιστάμενες λουτρικές εγκαταστάσεις
  • 3 συντονιστές – επόπτες των ναυαγοσωστών

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο