Λαϊκή Συσπείρωση: «Φιμώνουν τη μειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια»

Η παράταξη ζητά, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, να ζητηθεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο

Για την κατάργηση του δικαιώματος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να φέρνουν σημαντικά θέματα προς ενημέρωση και συζήτηση στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων κατηγορεί την κυβέρνηση η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μέσα από διάταξη σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι παρατάξεις δεν μπορούν πλέον να φέρνουν με τη μορφή του κατεπείγοντος θέματα προς συζήτηση στις συνεδριάσεις.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να ληφθεί απόφαση προκειμένου να λάβει απόφαση με την οποία να καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Η επιστολή

«Κ. Πρόεδρε, Με ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – «ΣΚΟΥΠΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ καταργείται το δικαίωμα των συνδυασμών της αντιπολίτευσης να θέτουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Με την κατάπτυστη διάταξη αυτή (άρθρο 44) στην ουσία, επιδιώκουν να φιμώσουν όσους αντιδρούν στην κυρίαρχη πολιτική και θέτουν προς συζήτηση κεντρικά θέματα που αφορούν τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, ώστε να ακουστεί μια φωνή διαμαρτυρίας στα Δημοτικά Συμβούλια.
Για την ακρίβεια, η διάταξη αυτή περιέχεται σε ένα πολυνομοσχέδιο – «αντιλαϊκής σκούπας», με πλήθος αντιδραστικών διατάξεων που αφορούν από την επιβολή της «άκρας του τάφου σιωπής» στα Δημοτικά Συμβούλια μέχρι και τον έλεγχο στα εσωτερικά των κομμάτων με πρόσχημα τα οικονομικά τους.
Τη διάταξη αυτή εμβληματικού τύπου αντιδημοκρατική και αυταρχική, πρέπει η κυβέρνηση να την αποσύρει τώρα. Η κυβέρνηση επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα Δημοτικά και όχι Περιφερειακά Συμβούλια, γιατί τα Δημοτικά – τοπικά συμβούλια είναι αυτά που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το λαό. Σε αυτά καταφεύγουν μαζικοί φορείς και επιτροπές κατοίκων για κατεπείγοντα θέματα, που πολλές φορές οι διεκδικήσεις τους αναδεικνύονται από τους συνδυασμούς, γίνονται θέμα συζήτησης, λαμβάνονται αποφάσεις ακόμα και για κινητοποιήσεις.
Με τον τρόπο αυτό φιμώνουν τις παρατάξεις της μειοψηφίας που δεν έχουν και άλλο δρόμο να θέσουν θέματα προς συζήτηση. Κυρίως όμως αυτό που επιδιώκουν είναι να αποστειρώσουν τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων από τις διεκδικήσεις και την αντίδραση του λαϊκού παράγοντα, προκειμένου αυτά να ευθυγραμμίζονται χωρίς παρατράγουδα με τη διεύρυνση της ανταπόδοσης, τη διασύνδεση των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις, ιεραρχώντας έργα σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους, πολιτική που έχει τη σφραγίδα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Με κανένα τρόπο δε μπορούν να συσκοτιστούν οι πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης και μάταια ορισμένοι με λερωμένη τη φωλιά τους από τα πεπραγμένα τους την προηγούμενη περίοδο όταν ήταν κυβέρνηση, προσπαθούν να αποδώσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε μικροκομματικές και πελατειακές επιδιώξεις της ΝΔ.
Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο η Κυβέρνηση δια του υπουργού Εσωτερικών με εντελώς κυνικό τρόπο, να δηλώνει ότι δεν μπορεί τα Δημοτικά Συμβούλια να ασχολούνται με «κατεπείγον θέμα που να ξεκινά από το να συζητήσουμε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και να καταλήγει να συζητάνε την εκπαιδευτική πολιτική», που σημαίνει ότι απαγορεύεται πλέον στα Δημοτικά Συμβούλια να συζητάνε και να παρεμβαίνουν για θέματα που πραγματικά καίνε τις λαϊκές οικογένειες.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
Να θέσετε το θέμα της «Φίμωσης» του δικαιώματος των συνδυασμών της αντιπολίτευσης να θέτουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να λάβει απόφαση με την οποία να καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το κατάπτυστο νομοσχέδιο».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο