Λαμπάκης-Σταυράκογλου κατά της δημοτικής αρχής για τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης

Να μην προχωρήσει η εκμίσθωση των εγκαταστάσεων ζητούν οι δύο παρατάξεις, μετά τον πρώτο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε μόνο μία εταιρεία. «Η εκμίσθωση αυτή δεν θα έχει οφέλη για την τοπική κοινωνία»

Να μην προχωρήσει στην εκμίσθωση των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης ζητουν από τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΡΧΗ και υποψήφιος Δήμαρχος Σταύρος Σταυράκογλου.

Όπως τονίζει ο κ. Λαμπάκης, «με διαδικασίες fast track, κυριολεκτικά στο ποδάρι, η διοικούσα και το τρίο των νεόκοπων πολιτικάντηδων, ξεπούλησε την περιουσία μας. Σε μία νύκτα έκαναν το διαγωνισμό και παραχώρησαν τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης, με μίσθωμα 4.200 ευρώ. Ποιοι κρύβονται πίσω από το ξεπούλημα των ιαματικών λουτρών; Υπάρχουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. Ποια συμφέροντα οδήγησαν να παραδοθούν σε ιδιώτες εργαζόμενους- σε τουριστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις;; Από που ΠΗΡΑΤΕ αυτό το δικαίωμα;; Από τη Σημαία;; Δίχως την άποψη των πολιτών, που στην τελική, είναι δική τους αυτή η  περιουσία ;;  Να γνωρίζετε ότι..

Αυτό, δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ ως κάτοικοι, ως πολίτες, ως θεσμικοί παράγοντες. Αλίμονο στη δημοκρατία εκείνη που αγνοεί το σύνολο των πολιτών. Αλίμονο στους θεσμούς όταν λειτουργούν με άνισους όρους και έπαρση στη  διοίκηση τους. Ούτε να διανοηθείτε, ότι αυτή η πράξη του ξεπουλήματος, θα περάσει αμαχητί και ως πρόσφορο να δοθεί, όσο υπάρχουμε εμείς».

Το σχόλιο Σταυράκογλου

Από την πλευρά του ο κ Σταυράκογλου εκτιμά ότι η απόφαση αυτή δεν θα έχει ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία εταιρεία, για την οποία είναι άγνωστο το αν έχει κάποια σχετική εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων εγκαταστάσεων.
Παράλληλα, ο κ Σταυράκογλου προτείνει την αναβάθμιση και αναγέννηση αυτής της σχεδόν κατεστραμμένης Ιαματικής μονάδας με προσέλκυση σοβαρών επενδυτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Αναλυτικά:
«Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την απόφαση μίσθωσης των Ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης,  που δεν έχει ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Με ειλικρινή ανησυχία ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην μίσθωση των Ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης για 25 χρόνια,  χωρίς σοβαρές δεσμεύσεις για το επενδυτικό πλάνο και τις θέσεις εργασίας και χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους της Τραϊανούπολης.

Συγκεκριμένα, για το σοβαρό αυτό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου παρουσιάστηκε επί της ουσίας μόνο ένας ενδιαφερόμενος, καθότι ο δεύτερος έκανε μια αίτηση χωρίς να προσκομίσει έστω τα στοιχειώδη απαραίτητα έγγραφα, γι’ αυτό και απορρίφθηκε πριν την διαδικασία.

Έτσι ορίστηκε ως προσωρινός πλειοδότης με 4.200 € τον μήνα, μία τοπική ομόρρυθμη εταιρεία ηλικίας ενός έτους με μετοχικό κεφάλαιο 15.000 €, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον κύκλο εργασιών της εταιρείας και την εμπειρία της στον Θερμαλισμό και την διαχείριση ιαματικών πηγών.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση.

Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη:

Αναβάθμιση και αναγέννηση αυτής της σχεδόν κατεστραμμένης Ιαματικής μονάδας, προκειμένου να προσελκύσουμε σοβαρούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε αυτός ο πραγματικός θησαυρός να παράξει πλούτο για όλους τους Δημότες και να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΤΙΕΔΑ να σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων και να προκρίνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μία λύση, που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του