Λ. Οικονόμου: Σε εγρήγορση για τον κίνδυνο μεθοριακού επεισοδίου στον Έβρο

Έντονη κινητικότητα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη τουρκική κινητικότητα.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σχετικά με τις νησίδες στον Έβρο και με την ουδετερότητα που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή, μια αρκετά προκλητική συμπεριφορά, από πλευράς τουρκικών αρχών» δήλωσε στη Βουλή ο κ. Οικονόμου.

«Υπάρχει συνεπώς εύλογη ανησυχία μήπως θέλουν να ωθήσουν τα πράγματα στη δημιουργία και ενός μεθοριακού επεισοδίου. Είμαστε ψύχραιμοι, είμαστε αποφασιστικοί. Παρακολουθούμε και ενεργούμε ό,τι επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Σε αυτό θεωρώ ότι όλη η Βουλή είμαστε ενωμένοι και σύσσωμοι δίνουμε ενιαία απάντηση στην τουρκική πλευρά», πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης παρουσιάζει την κατάσταση στο μεταναστευτικό τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων.
ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο