Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Η μεγάλη ανατροπή του φθινοπώρου

Πότε είναι φέτος η Black Friday

Δύο λιγότερες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, αφού καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, ένα αίτημα που από καιρό είχαν εκφράσει οι εμπορικοί σύλλογοι. Έτσι, πλέον, μειώνονται οι έξτρα μέρες του χρόνου που οι καταναλωτές μπορούσαν να κάνουν τα ψώνια τους. Εξάλλου, η απόφαση συμπίπτει και με την ενεργειακή ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά και από ότι φαίνεται, οι επιπλέον ώρες λειτουργίας των καταστημάτων δεν θα έφερναν περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματίες.

Έτσι, για φέτος, καταργείται και η επόμενη Κυριακή που θα έπεφτε στις 6 Νοεμβρίου 2022. Τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ δεν θα λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα. Συνολικά, λοιπόν, στο εξής, θα μένουν ανοιχτά πέντε Κυριακές κάθε χρόνο αντί για επτά, ενώ θα συνεχίζει να εφαρμόζεται διαφορετικό ωράριο στις περισσότερες περιπτώσεις, με αφορμή είτε κάποια εορταστική είτε εκπτωτική περίοδο.

Οι 2 επόμενες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά το 2022
Με τις αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί, οι επόμενες Κυριακές του 2022 θα πέσουν:
Στις 11 Δεκεμβρίου 2022, την προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
Στις 18 Δεκεμβρίου 2022, την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα

Πότε είναι η Black Friday 2022
Φέτος, η Black Friday πέφτει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.
Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.
Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, έρχεται η Cyber Monday, μια ακόμα ευκαιρία για φθηνές αγορές. Η ημέρα αυτή αφορά τις αγορές που γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Φέτος, η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.
ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο