Κυριακάτικη πεζοπορία του Δρομέα Θράκης στη Νυμφαία Κομοτηνής την Κυριακή

 

Ο Δρομέας Θράκης συνεχίζει τις πεζοπορικές μας εξορμήσεις αυτή τη φορά στην περιοχή του Δάσους της Νυμφαίας Κομοτηνής. !

Σημείο τελικής συνάντησης Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας.!

Από εκεί θα ξεκινήσει το λεωφορείο και τα ΙΧ μέχρι το συνοικισμό της Νυμφαίας και το Οχυρό που είναι και το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας.!

Θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από το Οχυρό στον παλιό οικισμό της “Νυμφαίας” (εάν καταφέρουμε κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές να το επισκεφθούμε και εσωτερικά θα υπάρξει σχετική ενημέρωση τις επόμενες μέρες) από όπου και θα μας αφήσει το Λεωφορείο.

Στη συνέχεια θα ανέβουμε λίγο ποιο πάνω στον παλιό οικισμό” Παρχάρια” όπου και θα κάνουμε ένα διάλειμμα και θα επισκεφθούμε το Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την κάθοδο και θα περάσουμε το ρέμα που υπάρχει στην περιοχή διασχίζοντας ένα παλιό πετρόχτιστο γεφύρι.! Συνεχίζουμε να κατεβαίνουμε το μονοπάτι και θα κάνουμε το επόμενο διάλειμμα μας στο κανόνι.! Η επόμενη στάση μας θα είναι η περιοχή του “Δοκιμαστηρίου” όπου υπάρχει και το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και θα απολαύσουμε την υπέροχη Θέα σε όλη τη γύρω περιοχή.! Συνεχίζουμε με επόμενο προορισμό μας τα κάστρα.

Τέλος φτάνουμε στο Τουριστικό Περίπτερο και στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και αναχωρούμε για ένα παραδοσιακό κατάστημα εστίασης της περιοχής όπου και θα κάνουμε την απενημέρωση της όμορφης δράσης μας απολαμβάνωντας τοπικά εδέσματα.!

Συνολικό μήκος διαδρομής γύρω στα 13 χιλιόμετρα στο μεγαλύτερο μέρος της κατηφορική και με υψομετρική διαφορά γύρω στα 300 μέτρα με συνολικό χρόνο γύρω στις 4 ώρες.!

Βαθμός δυσκολίας “2” κατάλληλη για παιδιά από 12 χρονών και πάνω με συνοδεία γονέα.!

Η μετακίνηση μπορεί να γίνει με λεωφορείο ή με ΙΧ. *Όσοι έρθουν με ΙΧ κατόπιν συνεννόησης την συγκεκριμένη μέρα το πρωί θα πρέπει να συναντηθούμε στο Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας πριν ανέβουμε στο Οχυρό για να δούμε πως θα γίνει η μετακίνηση των οδηγών αφού αφήσουν τον κόσμο στο συνοικισμό της Νυμφαίας στο Οχυρό πως θα επιστρέψουν μετά το τέλος της πεζοπορίας για να παραλάβουν τα ΙΧ.! ”

Με λεωφορείο η οικονομική συμμετοχή είναι 18 ευρώ το άτομο από Αλεξανδρούπολη (30 το ζευγάρι ή γονέας με παιδί) και 10 από Κομοτηνή.!)

Με ΙΧ η οικονομική συμμετοχή ορίζεται στα 6 ευρώ το άτομο, 10 ευρώ το ζευγάρι και 15 ευρώ οικογένεια με ένα παιδί.

Σημείο συνάντησης και έναρξης πεζοπορίας: 09:30 στο Οχυρό στον οικισμό της Νυμφαίας.!

Ώρα εκκίνησης λεωφορείου και ΙΧ από Αλεξανδρούπολη: 8:00πμ ( Χώρος στάθμευση σταδίου Φώτης Κοσμάς).

Εκκίνηση Λεωφορείου από Κομοτηνή στις 08:45 στην πλατεία (Σπαθί).!

Σημείωση: η διαδρομή δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.!

Αρχηγός αποστολής-Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054.

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Παράρτημα Νομού Έβρου.

Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ανάληψη ευθύνης.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

Εγγραφές στην εφαρμογή:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdLYPm912h…/viewform…

Εγγραφές γίνονται και δια ζώσης καθημερινά στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ στο στάδιο Φ.Κοσμάς Αλεξ/πολης, 5-8μμ

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801. Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο πέναλτι.

Επικοινωνία: web: www.dromeasthrace.eu

Δρομέας Θράκης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr