Κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από το Ταμείο Ανάκαμψης προτείνει ο Δημοσχάκης

Την υγειονομική θωράκιση του Έβρου τόνισε ο βουλευτής κατά τη χθεσινή ομίλα του στη Βουλή 

Την αναγκαιότητα της υγειονομικής θωράκισης του Ν.Έβρου, ανέδειξε στο πλαίσιο της χθεσινής (21/12) του ομιλίας επί του Ν/Σ του Υπ. Υγείας ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης.
Ειδικότερα ανέφερε ότι :

• Είναι σημαντικό να διασφαλιστούν τα αναγκαία κίνητρα στο ιατρικό & λοιπό υγειονομικό προσωπικό, προκειμένου να εργαστούν σε Νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί σε ” ΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ Α’ ”, όπως αυτό του Διδ/χου!!
• Το οποίο μάλιστα είναι συνυφασμένο με την τοπική Νοσηλευτική, αποτελώντας ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό πεδίο για τους σπουδαστές, αλλά και ένα ‘’ισχυρό οχυρό’’ για την ακριτική περιοχή.
• Μαζί δε με τα Κ.Υ Δικαίων, Ορεστιάδας, Σουφλίου και με το ΚΙΧΝΕ της 16ης Μ Μ Πεζικού, εξυπηρετούν τους κατοίκους και τα στελέχη του Στρατεύματος στον κεντρικό και βόρειο Έβρο.
• Επιπρόσθετα, στελεχιακής αναβάθμισης χρήζουν τα Κ.Υ και τα περιφερειακά ιατρεία στην περιοχή του Νομού, τα οποία εξυπηρετούν και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας!!
• Ενώ συνάμα υπογράμμισε ότι το ΠΓΝ Αλεξ/πολης, το οποίο παρέχει υψηλό επίπεδο ιατρικής περίθαλψης, χρήζει κτιριακής αναβάθμισης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης!
• Επίσης απαιτείται η ενίσχυση των υφιστάμενων κλινικών & ιδιαίτερα δε η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ σε ό,τι αφορά το στελεχιακό δυναμικό κάθε κατηγορίας και μορφής, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί…
• Όπως αναγκαία κρίνεται και η περαιτέρω στελεχιακή ενίσχυση και του ΕΚΑΒ , προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός απέραντου Νομού με πολύ μεγάλες αποστάσεις.
Μπορείτε να ακούσετε την σύνοψη της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=fcbk0eMjN7k

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο