Κουβάδες και πάλι εντός του κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης

Για τα νερά που έτρεψαν από την οροφή… Και όλα αυτά ενώ από το 2019 υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη και χρηματοδότηση για το έργο ενεργειακής αναβάθμισής του. Τι είχε γράψει η ΓΝΩΜΗ το 2019 – Τι προέβλεπε το έργο που παραμένει αναξιοποίητο

 Του Γιώργου Πανταζίδη

Με τις πρώτες δυνατές βροχές επανήλθαν και οι κουβάδες στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης. Συνήθειο παλιό, σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση, ωστόσο από το 2019 είχε υποβληθεί πρόταση για ενεργειακή του αναβάθμιση, η οποία είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Παρόλα αυτά δεν προχώρησε εδώ και 3 και πλέον χρόνια με αποτέλεσμα οι θλιβερές εικόνες εντός του κλειστού γυμναστηρίου «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» να επαναλαμβάνονται.

Τελευταία φορα που το είδαμε ήταν το Σάββατο σε αγώνα βόλει με κουβάδες να έχουν τοποθετηθεί στην κερκίδα αφού η οροφή έσταζε νερά, ενώ δηκτικά σε σχόλιά τους αθλητές/τριες έγραψαν ότι «άλλες φορές οι κουβάδες έμπαιναν εντός του γηπέδου για να καλυφθούν τα νερά που έτρεχαν , με μεγάλο τον κίνδυνο τραυματισμού των αθλούμενων».

 

Πόλη και Πολίτες: 1.380.000 με σχεδόν έτοιμες μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η παράταξη  Πόλη και Πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

«Τρεισήμισι χρόνια απραξίας!

Καλές οι βασιλόπιτες, που τις ποστάρετε με ρυθμούς πολυβόλου, αλλά ουσία και έργο μηδέν. Σας αφήσαμε 1.380.000 με σχεδόν έτοιμες μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου κι εσείς επί τρεισήμισι έτη δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα, εκτός από το να δώσετε 2 ακόμη απευθείας αναθέσεις για να ολοκληρώσετε τις μελέτες χωρίς να δούμε αποτελέσματα.

Κυρία Ιντζεπελίδου και κύριε Βουρδόλη να σας θυμίσουμε περί τίνος επρόκειτο και υπήρχε μέσα στην μελέτη σε περίπτωση που ξεχάσατε:

αλλαγή των πάνελ οροφής τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων τοποθέτηση αντλιών θέρμανσης και ψύξης αλλαγή των κουφωμάτων και εκτέλεση εργασιών θερμομόνωσης.

Η πρόταση κατατέθηκε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ τον Ιούνιο του 2018 και με δεδομένη την πληρότητα του φακέλου αλλά και την εναρμόνιση με τη φιλοσοφία του προγράμματος από όπου θα αντλούνταν η χρηματοδότηση, τα χρήματα εγκρίθηκαν τον Απρίλιο του 2019.

Τα “φταίει ο Λαμπάκης” μας τελείωσαν.

Η κατάσταση χειροτερεύει και έχετε ευθύνες. Σε λίγο δεν θα φτάνουν οι κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά της βροχής κι εσείς την ίδια στιγμή στον αγωνιστικό χώρο κόβετε πίτες σφυρίζοντας αμέριμνα. Πήγατε άραγε και στο παιχνίδι του Εθνικού το περασμένο Σάββατο όπου η κατάσταση ήταν τρισχειρότερη και οι παίκτες σκούπιζαν με τα πόδια τους το παρκέ ή θα πάτε όταν θα ανέβει κατηγορία για τις φωτογραφίες; Σαν να μην φτάνει αυτό, στο επόμενο συμβούλιο μας βάζετε εισηγητή τον Βουρδόλη για το τουριστικό πλάνο του 2023. Ήμαρτον!!! Τι να μας πει ο συγκεκριμένος για τον τουρισμό;

Τα έκανε μούσκεμα στα αθλητικά, να τον βάλουμε και στα τουριστικά…».

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (4 Ιουλίου 2019)

Ευχάριστα νέα για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης και τις υποδομές της. Η δημοτική αρχή φαίνεται ότι θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε βάλει σαν στόχο και αναμένεται να επιλύσει πολλά και σημαντικά προβλήματα και ζητήματα στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Συγκεκριμένα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε η Πράξη «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” του Δήμου Αλεξανδρούπολης», ύψους 1.380.000€, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης (Α.Π.: οικ. ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 6330/28-06-2019).

Η Πράξη, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» μέσα από μια σειρά ενεργειών όπως,

  • – αντικατάσταση της κάλυψης της στέγης με νέα μεταλλικά πάνελ πετροβάμβακα
  • – αντικατάσταση των κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα κουφώματα αλουμινίου και ενεργειακούς υαλοπίνακες
  • – εγκατάσταση συστήματος με αερόψυκτες αντλίες θερμότητας
  • – αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας LED
  • – ενσωμάτωση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του κτιρίου
  • – τοποθέτηση ηλιακού θερμικού συστήματος παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και
  • – εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης και ελέγχου (BMS) μέσω του οποίου θα πραγματοποιείται και καταγραφή των ενεργειακών μεγεθών από τη λειτουργία του κτιρίου.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο