Κουτσούμπας: Ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος αντιποίνων των Ρώσων το λιμάνι του Έβρου

«Επικίνδυνες καταστάσεις για την περιοχή και τους κατοίκους της, από την εμπλοκή της χώρας στα Νατοϊκά σχέδια » δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο ΓΓ του ΚΚΕ

Του Νικόλαου Πετρίδη

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα πλαίσια της επίσκεψης του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου μίλησε στην εκδήλωση της ΤΕ Έβρου με θέμα «Οι κίνδυνοι από την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική και ενεργειακή πύλη- οι θέσεις του ΚΚΕ υπέρ του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας πως το ΚΚΕ ήταν το πρώτο και μοναδικό κόμμα στην χώρα μας, που προέβλεψε την θύελλα του πολέμου στην Ουκρανία. Μια επικίνδυνη κατάσταση, συνέχισε, «με έπαθλο τον ενεργειακό πλούτο των χωρών που εμπλέκονται και που μπορεί να ανάψει την σπίθα για περαιτέρω περιφερειακές συγκρούσεις στα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Η συγκέντρωση τεράστιου όγκου πυρός στην περιοχή από το ΝΑΤΟ και την Ρωσία αντίστοιχα αποδεικνύει την εύφλεκτη κατάσταση μετά και την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία το κόστος της οποίας πληρώνει ο λαός της».

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΚΚΕ, «η αποστολή οπλικών συστημάτων και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων μας στις εμπόλεμες ζώνες, θα πρέπει να σταματήσει και η κυβέρνηση να μας αποκαλύψει τι έχει συμφωνήσει». Κατηγόρησε εξίσου κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνοαμερικανική συμφωνία και την μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και συνάμα στόχο αντιποίνων της Ρωσίας.

Για την ενεργειακή κρίση δεν φταίει μόνο ο πόλεμος, ο οποίος βέβαια την επιδείνωσε. Ανέφερε πως δυο αγωγοί φυσικού αερίου, ένας υπό κατασκευή κι ένας που ήδη υπάρχει, περνάνε από την περιοχή του Έβρου αλλά φυσικό αέριο η περιοχή δεν έχει ακόμα και είναι απαγορευτικό πλέον το κόστος εγκατάστασης από τα νοικοκυριά. Η λύση είναι να εκμεταλλευτούμε δήλωσε,  όλες τις ενεργειακές πηγές που έχουμε, να απέχουμε από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας στο ενεργειακό και να μην στηριχτούμε στο υγροποιημένο αέριο LNG των Η.Π.Α., που θα έχει μεγάλο κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης, το οποίο είναι και επικίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον του Θρακικού πελάγους. Έτσι ο λαός δεν θα πληρώνει ακριβά την ενέργεια και το ρεύμα και θα σταματήσουν να πλουτίζουν οι ενεργειακοί όμιλοι.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, δημοσιογράφος και συγγραφέας Σωτηρία Μαραγκοζάκη, και για χρόνια συνεργάτης της ΓΝΩΜΗΣ χάρισε στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ένα αντίτυπο με αφιέρωση του τελευταίου της βιβλίου « Ο κλήρος του αίματος».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο