Κουτσούμπας από Καβάλα: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για τα Τέμπη

Για την ανάγκη «να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο» σχετικά με τη διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την απεργιακή κινητοποίηση στην Καβάλα, στην οποία έδωσε το παρών.

«Έπρεπε να συμβεί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα για να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να ξεκινήσει η αναζήτηση ευθυνών» τόνισε.

«Τώρα», συνέχισε, «πρέπει να παρθούν μέτρα, πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Και δυστυχώς κρύβουν τις ευθύνες. Τώρα μιλάνε όλοι, όλα τα πολιτικά κόμματα για διαχρονικές ευθύνες, ότι έχουν ευθύνες, ζητάνε συγγνώμη. Αλλά, ξέρετε, από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο, λέει ο ελληνικός λαός κι έχει απόλυτα δίκιο. Διότι δεν πάνε να εξηγήσουν ποιες είναι οι ευθύνες, ποιες είναι οι αιτίες. Βλέπουν μόνο την ευθύνη του σταθμάρχη, όχι ότι δεν έχει ευθύνη ο καθένας και προσωπική ευθύνη και προσωπικά λάθη κι αδυναμίες κι ελλείψεις και διάφορα που γίνονται, χωρίς πιστοποιήσεις, χωρίς ειδίκευση».

Ο κ. Κουτσούμπας διερωτήθηκε «ποιος φταίει για όλη αυτή την κατάσταση; Ποιος τα δημιουργεί αυτά; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε προσωπικό; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε ηλεκτροδότηση, σε σηματοδοτήσεις; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις στο να δίνονται σε εταιρείες αβέρτα, ή να υπάρχει απ’ την άλλη μεριά ένα κράτος παρωχημένο, καταστροφικό, εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους; Σ’ αυτά δεν απαντάνε, διότι αυτοί τα διαχειρίστηκαν, αυτοί τα έφτιαξαν, αυτοί ψήφισαν τους νόμους και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ. Αυτή είναι η κατεύθυνση και η γραμμή δυστυχώς».

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και τοπικοί φορείς της Καβάλας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ δυναμική ήταν η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων και των σχολείων της πόλης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συνομίλησε με απεργούς και εκπροσώπους φορέων ενώ είχε σύντομη συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στα πετρέλαια. Το απόγευμα ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στην πόλη της Κομοτηνής, στη συγκέντρωση που διοργανώνει στο μέγαρο μουσικής η Επιτροπή περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο