Κουτσούμπας από Αλεξανδρούπολη: «Η κυβέρνηση αντί να σπαταλά χρήμα για όπλα σε Ζελένσκι να ενισχύσει την Πυροσβεστική»

Επίσκεψη Κουτσούμπα στην Αλεξανδρούπολη – Επίθεση και στο «ακροδεξιό μόρφωμα Βελόπουλου»

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και για την έλλειψη σχεδίου πυροπροστασίας αλλά και διότι σπαταλάει το δημόσιο χρήμα για οπλισμό στον Ζελένσκι και τους ναζί Αζόφ και για την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε νατοϊκό ορμητήριο, αντί να χρηματοδοτήσει την Πυροσβεστική καλύπτοντας τις ανάγκες σε προσωπικό και μέσα, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που βρέθηκε χθες στην Θράκη που επί πέντε μέρες καίγεται με νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν από τους Ζ. Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Δ. Κλάδη, μέλος της ΚΕ & υποψήφιο Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Γ. Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, υποψήφιους και εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρχικά ενημερώθηκε από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος είναι επικεφαλής του συντονιστικού της Υπηρεσίας για τη φωτιά στην περιοχή και συνομίλησε με τους πυροσβέστες για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα. Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και με τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Τουρισμού. Μετά τη συνάντησή τους έκανε την ακόλουθη δήλωση, όπου τόνισε:

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Αλεξανδρούπολη για να ενημερωθούμε άμεσα, δια ζώσης, για την κατάσταση, να εκφράσουμε ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας στον πληθυσμό της περιοχής για τις μεγάλες καταστροφές. Να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις -αφού βεβαίως πρώτα σβήσει αυτή η καταστροφική πυρκαγιά- να αποζημιωθούν δηλαδή οι πολίτες, γιατί έγιναν μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, σε σπίτια, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και φυσικά είχε και μεγάλη επιβάρυνση, μεγάλη καταστροφή το περιβάλλον, ο δασικός πλούτος της περιοχής”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε επίσης: Αυτές τις μέρες καίγεται όλη η Ελλάδα, χάνονται ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες και η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για το ότι δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλά κυρίως γιατί σήμερα, αυτές τις μέρες που καίγεται η Ελλάδα, ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντί να σπαταλά το δημόσιο χρήμα που πληρώνει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα, κόπους και θυσίες μέσα απ’ την μεγάλη φορολογία, αντί να στέλνει οπλικά συστήματα στον Ζελένσκι, στους Ναζί του Αζόφ, να εκπαιδεύει πιλότους Ουκρανούς στα F-16, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, αντί να συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές και να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνεται ορμητήριο για πολεμικές στρατιωτικές αποστολές στην περιοχή με μεγάλο κόστος, που αυτή δεν είναι ανάπτυξη, αλλά είναι ανασφάλεια για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για το λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αντί, λοιπόν, να σπαταλά αυτό το χρήμα, θα πρέπει να το δώσει για να ενισχυθεί η Πυροσβεστική με προσωπικό, με πυροσβεστικά οχήματα, με πυροσβεστικά αεροπλάνα, να φτιαχτούν υποδομές, το καλοκαίρι για τις πυρκαγιές, το φθινόπωρο και τον χειμώνα για τις πλημμύρες, για τις χιονοπτώσεις. Να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία, να ανασυσταθούν τα Δασαρχεία που έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί, να μπει καινούργιο προσωπικό στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Εκεί έπρεπε να πηγαίνει το κρατικό χρήμα, εκεί έπρεπε να δίνονται χρηματοδοτήσεις εκεί πρέπει να πάνε ύστερα ως αποζημιώσεις προς τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τον λαό της Θράκης, που πλήττεται βάναυσα αυτές τις μέρες.

Ακόμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε: Δεν μπορούμε να στρέφουμε τα πυρά μας ούτε στον “στρατηγό άνεμο”, ούτε στην κλιματική αλλαγή, αυτά πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα, η κατάσταση έτσι είναι κάθε καλοκαίρι και θα χειροτερεύει από δω και πέρα. Ούτε να τα ρίχνουμε στην αμέλεια διαφόρων πολιτών, που κι αυτή υπάρχει και θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν τα μέτρα τους, ούτε σε μετανάστες, πρόσφυγες, που φεύγουν από τις χώρες τους και έρχονται εδώ. Δεν μπορεί να δημιουργούνται μίση, αντιπαλότητες και ο ελληνικός λαός να συμμετέχει σε τέτοιες “πρωτοβουλίες” που παίρνουν διάφοροι απαράδεκτοι, φασίστες και εδώ στην περιοχή, ακροδεξιά μορφώματα, όπως του κου Βελόπουλου και άλλοι, γύρω απ’ αυτό το ζήτημα. Είμαστε κάθετοι σε όλα αυτά τα ζητήματα.

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: “Το ζήτημα είναι: Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενίσχυση όλων των πυροσβεστικών μέσων, ενίσχυση όλων των υποδομών που χρειάζεται η χώρα, πρόβλεψη γι’ αυτά τα ζητήματα. Μόνο έτσι θα ανασάνει ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μόνο έτσι θα πάμε μπροστά και θα έχουμε ανάπτυξη σε όφελος του ελληνικού λαού”.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκε για τα πολλά και έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, τη δύσκολη κατάσταση με τον καπνό, την εκκένωση του νοσοκομείου κ.ά. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως αυτές τις δύσκολες ώρες οι δυνάμεις του ΚΚΕ, βουλευτές, εκλεγμένοι του στην Τοπική Διοίκηση, κομματικές οργανώσεις, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα, συνδράμοντας στην κατάσβεση των πυρκαγιών και πρωτοστατώντας στην οργάνωση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για τους πληγέντες και τόνισε πως “αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών του νόμου Ροδόπης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη δοκιμαζόμενη περιοχή.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του