Κουτάβια λίγων ωρών βρέθηκαν νεκρά μέσα σε σακούλα στον Απαλό

Τα βρήκαν φιλόζωοι, ήταν όμως ήδη αργά

Μέσα σε μία σακούλα βρέθηκαν πεταμένα και ήδη νεκρά κουταβάκια στην περιοχή του Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τη σακούλα με το θλιβερό περιεχόμενο βρήκαν φιλόζωοι, δυστυχώς, όμως, τα ζώα είχαν ήδη ξεψυχήσει, λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννησή τους…

Το καλό, αν και όχι πολύ ρεαλιστικό σενάριο, είναι τα κουτάβια να γεννήθηκαν νεκρά από τη μητέρα τους και ο ιδιοκτήτης να τα πέταξε, με τρόπο σίγουρα όχι ενδεδειγμένο. Το κακό και δυστυχώς πιο πιθανό σενάριο, μια και έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν, όχι μόνο στην περιοχή μας, αφού πρόκειται για μία πανελλαδική τακτική, είναι να γέννησε το σκυλί κάποιου ασυνείδητου, ο οποίος ήθελε απλώς με τον τρόπο αυτό να ξεφορτωθεί τα κουτάβια.

Βεβαίως, ο πιο σωστός, ανθρώπινος και υπεύθυνος τρόπος, αυτός της στείρωσης, που απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από τις γέννες (που προφανώς προέκυψαν επειδή οι ίδιοι είναι ανίκανοι να ασκήσουν υπεύθυνη κηδεμονία, αφήνοντας το ζώο να ζευγαρώνει ανεξέλεγκτα) και το σκυλί από ένα σωρό προβλήματα υγείας, φαίνεται πως είναι άγνωστος για πολλούς. Να υπενθυμίσουμε πως στον Δήμο Αλεξανδρούπολης λειτουργεί πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων, ενώ και για τα δεσποζόμενα το κόστος είναι πλέον διαχειρίσιμο με τη συνεργασία και την κατανόηση πολλών κτηνιάτρων της περιοχής.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο