Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η εκρηκτική αύξηση στα παιδιά

Σε 14 μέρες 2.251 νέα κρούσματα

 

Επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ethnos.gr στις 3 Νοεμβρίου που ανέφερε ότι καταγράφεται δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων στα παιδιά μέχρι 17 ετών, με αποτέλεσμα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας να ετοιμάζουν νέα πρωτόκολλα για τις ημέρες καραντίνας των παιδιών αλλά και πότε θα κλείνει μία σχολική μονάδα.

Μπορεί από σήμερα όλα τα σχολεία να είναι πλέον κλειστά, οι ειδικοί όμως του υπουργείου υγείας συνέταξαν νέες οδηγίες για τις ημέρες της καραντίνας και τα τεστ στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται τα ανήλικα, όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr.

Κατακόρυφη αύξηση σε 2 εβδομάδες

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στα παιδιά φαίνεται ότι είναι ακόμη πιο τραγική, αφού μέσα σε δύο εβδομάδες εντοπίσθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2.251 νέα κρούσματα, που είναι σχεδόν τα μισά από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5.339 κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών, ενώ τις τελευταίες 13 ημέρες βρέθηκαν τα 2251 κρούσματα.

Να σημειωθεί ότι στις 3 Νοεμβρίου οπότε και το ethnos.gr είχε γράψει σε ρεπορτάζ του για εκρηκτική αύξηση στα παιδιά, υπήρχαν στη χώρα επισήμως 3088 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στα άτομα έως 17 ετών, ενώ σήμερα έχουν φθάσει μέσα σε λίγες ημέρες τα 5339.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επισήμως επιχείρησε να διαψεύσει ότι το άνοιγμα των σχολείων πιθανώς να συνέβαλε στην εκτόξευση των κρουσμάτων στα παιδιά, είναι χαρακτηριστικό ότι στις 14 Σεπτεμβρίου οπότε και άνοιξαν τα σχολεία, ο ΕΟΔΥ είχε εντοπίσει συνολικά από την αρχή της επιδημίας 790 κρούσματα σε ανήλικα, ενώ πλέον μέσα δύο μήνες έφθασαν τα 5339 κρούσματα.

Yποπτο κρούσμα σε παιδί

Όπως έγραψε το ethnos.gr η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό επεξεργαζόταν νέα πρωτόκολλα για τα σχολεία εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης στα ανήλικα, αλλά και τις ημέρες καραντίνας που πρέπει να μένουν τα παιδιά.

Οι νέες οδηγίες οι οποίες φέρουν ημερομηνία πριν την απόφαση της κυβέρνησης για ολικό λουκέτο στα σχολεία, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Διευκρινίσεις σχετικά με τα κλινικά κριτήρια του χαρακτηρισμού ενός παιδιού ως «ύποπτου κρούσματος COVID-19», που αποτελούν ταυτόχρονα και κριτήρια για να γίνει διαγνωστικός έλεγχος για COVID-19: πυρετός >37,5°C ή βήχας ή δύσπνοια ή ανοσμία/αγευσία ή γαστρεντερικά συμπτώματα – χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις εναλλακτικής διάγνωσης. Διευκρινίζεται ρητά ότι συμπτώματα όπως ρινίτιδα, καταρροή (συνάχι/ μπούκωμα), πονοκέφαλος, πονόλαιμος, καταβολή δυνάμεων, μυαλγίες, κοιλιακός πόνος ή ναυτίααπό μόνα τους ΔΕΝ πληρούν τα κριτήρια για διενέργεια διαγνωστικού τεστ (δηλ. αν δεν συνυπάρχει πυρετός >37,5°C ή κάποιο άλλο κλινικό κριτήριο για «ύποπτο κρούσμα»). Αποσαφηνίζεται ότι ο διαγνωστικός έλεγχος μπορεί να γίνει είτε με μοριακό τεστ είτε με αξιόπιστο ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο