Κορονοϊός: “Ρουκέτα” Μαγιορκίνη για τεράστια αύξηση κρουσμάτων σήμερα

Κορυφώνεται το νέο πανδημικό κύμα στη χώρα μας

Επιβεβαιώνονται όπως όλα δείχνουν τα σενάρια για πάνω από 20.000 ημερήσια κρούσματα κορoνοϊού, με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, να κάνει λόγο για μεγάλη αύξηση στις μολύνσεις, η οποία θα αποτυπωθεί στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που θα δημοσιευθεί σημερα Τρίτη. Όπως ανέφερε ο καθηγητής: «Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις».
«Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης», ανέφερε και συνέχισε: «Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)».

Εκτίμηση ακόμα και για 25.000 κρούσματα τη μέρα
Σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορoνοϊού δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη που τόνισε ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας. Ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας. Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.
ethnos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο