Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται σε 1.018 σημεία σε όλη τη χώρα, κατόπιν ραντεβού

Υπ’ ατμόν βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες ώστε να υπάρχει έτοιμη υποδομή και σχέδιο για τον εμβολιασμό των ομάδων που δικαιούνται να λάβουν πρώτοι το εμβόλιο.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσίασε χθες αναλυτικά τη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει και το SMS.

Στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα με την εξής ιεράρχηση: πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός

Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν τα εμβόλια στην ίδια χρονική περίοδο, με την ίδια αναλογία δόσεων για τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή, ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται σε 1.018 σημεία σε όλη τη χώρα, κατόπιν ραντεβού.

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δυο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα πλην της Κυριακής και, όπως είπε ο υπουργός υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί».

Εάν χρειαστεί, εάν δηλαδή έρθουν παραπάνω εμβόλια εντός του μήνα, «θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σχέδιο μας για επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, αλλά ήδη «τα 2.117.440 πολίτες τον μήνα είναι ένας μεγάλος αριθμός».

Όπως είχε γίνει γνωστό απόλυτη προτεραιότητα θα έχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατόπιν οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών

Ο εμβολιασμός των πολιτών, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, θα γίνεται με τρεις τρόπους και οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ενημέρωσης από τον υπουργό Υγείας.

Οι τρεις τρόποι είναι: μέσω SMS, μέσω διαδικτύου (σ.σ. on line) και μέσω τηλεφώνου.

Στη συνέχεια της διαδικασίας θα γίνεται έλεγχος από το κράτος σε δύο στάδιο.

Στο πρώτο θα ελέγχονται οι δικαιούχοι μέσω ΑΜΚΑ και στη συνέχεια θα γίνεται έλεγχος στην καταχώρηση των στοιχείων των δικαιούχων.

Πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στην Ελλάδα

Τα εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα από τα εργοστάσια και θα τοποθετηθούν σε κεντρικές αποθήκες.

in.gr