Κορωνοϊός: Μόνιμοι οι γιατροί των ΜΕΘ

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το lockdown

Στην μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένων χρόνου των γιατρών που υπηρετούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε αορίστου χρόνου προχωρά η κυβέρνηση.

Την παρέμβαση επιβράβευσης των στελεχών του ΕΣΥ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός θα προκηρυχθούν νέες θέσεις, ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι εφεξής οι ανακοινώσεις δεν θα περιλαμβάνουν χρονικά ορόσημα:

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον οι «πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και άλλες παρεμβάσεις τον Δεκέμβριο

Κατά πληροφορίες αυτή δεν θα είναι η μοναδική κυβερνητική παρέμβαση για την επιβράβευση των υγειονομικών. Φαίνεται πως εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να υπάρξει και ενίσχυση οικονομικής φύσεως.

Μια εξέλιξη την οποία προανήγγειλαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, όσο και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Αριστοτελία Πελώνη.

Ο εξαπορρήτων του πρωθυπουργού, το πρωί μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση φιλοτέχνησε το πλαίσιο του συγκεκριμένου μέτρου, αναφέροντας ότι: «Η κυβέρνηση μελετά σε εκείνους που βρίσκονται στην αιχμή της μάχης κατά του κορωνοϊού να έχουν μια ειδική μισθολογική μεταχείριση at hoc τον Δεκέμβριο».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο