Κορονοϊός: Αύξηση 42% στις νέες νοσηλείες σε δύο εβδομάδες

Ξεπέρασαν τις 2800 οι νέες νοσηλείες λόγω covid μέσα σε μια βδομάδα, ενώ συνολικά περισσότερα από 5100 συμπολίτες μας χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο τις τελευταίες δυο εβδομάδες

Καλπάζουν οι νέες νοσηλείες λόγω κορονοϊού μέσα στο Μάρτιο γεγονός, που φρενάρει την αποκλιμάκωση των διασωληνώσεων ενώ συντηρείται και ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι συνολικές νέες νοσηλείες αυξήθηκαν κατά περίπου 42% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ειδικότερα το διάστημα 20-27 Μαρτίου οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 2.814, ενώ δύο εβδομάδες πριν ήταν 1.988. Η αύξηση των νοσηλειών προκαλεί σχετική ανησυχία στις υγειονομικές αρχές, καθώς δεν επιτρέπει την αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών και φυσικά δημιουργεί και προσκόμματα στην χαλάρωση των μέτρων.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 73 νεκρούς, ένα σημαντικά αυξημένο αριθμό, ο οποίος βέβαια μπορεί να δικαιολογείται από το τριήμερο της αργίας που μπορεί να προκάλεσε καθυστερήσεις στις σχετικές καταγραφές. Πάντως μέχρι σήμερα ο Μάρτιος έχει καταγράψει 1.481 νεκρούς.

Την ίδια στιγμή και οι διασωληνωμένοι παραμένουν πάνω από 340 και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν καθηλωθεί σ’ αυτά τα επίπεδα εδώ και αρκετές. Ήδη μόνο μια στις τρεις κλίνες ΜΕΘ covid είναι ελεύθερη, αν και αυτό δεν ανησυχεί προς το παρόν.

news247

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο