Κορκίδης: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λίαν συντόμως θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο

Πεδίο άξιο διερεύνησης η ανάπτυξη συνεργιών ελληνικών και τουρκικών λιμανιών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων «παικτών» στο εμπόριο της νοτιοανατολικής Μεσογείου με το λιμάνι του να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην διαμόρφωση των εμπορευματικών ροών από και προς την Ασία δεδομένου ότι στον Πειραιά βρίσκεται το «κεφάλι του δράκου, όπως το έχουν ονομάσει κινέζοι αξιωματούχοι αφού εκεί καταλήγει ο «θαλάσσιος δρόμος του μεταξιού».
Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης με αφορμή την διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη που πραγματοποιεί – και η οποία ολοκληρώνεται σήμερα – ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. Ο υφυπουργός συνοδεύεται από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο της Enterprise Greece Μάιρα Μυρογιάννη, καθώς και από πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή στην οποία μετέχει και ο κ. Κορκίδης.
Όπως ΄τονισε, όσον αφορά στα ελληνικά λιμάνια. Πέραν του ιδιαίτερου ρόλου που διαδραματίζουν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για τις παγκόσμιες εμπορευματικές ροές, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λίαν συντόμως θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ως το πλέον προωθημένο λιμάνι της ΕΕ προς ανατολάς τόσο στο short sea shipping όσο και στις συνδυασμένες μεταφορές με την σιδηροδρομική κάλυψη του άξονα που διασυνδέει με τα λιμάνια της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαμόρφωση των εμπορευματικών ροών στην Ανατολική Ευρώπη, και όχι μόνο.
Τα ελληνικά λιμάνια ήταν και παραμένουν «ανοικτά» στις short sea δραστηριότητες τόσο στο τουριστικό πεδίο όσο και στο επιχειρηματικό. Με την ανάπτυξη συνεργιών με τα Τουρκικά λιμάνια να αποτελεί ένα πεδίο άξιο προς διερεύνηση νέων αναπτυξιακών πεδίων, μέσα και από την συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί μέσω των εκπροσώπων των Επιλιμένιων Επιμελητηρίων που μετέχουν στην ASCAME. Στην οποία ο Πειραιάς (Ε.Β.Ε.Π.) έχει την προεδρία των επιτροπών transport logistics και trade, retail & franchise.
Στο πλαίσιο αυτό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς προωθεί πολιτική ανάπτυξης συνεργειών σε όλα τα επίπεδα μεταξύ επιχειρήσεων του εσωτερικού και εξωτερικού στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της παρουσίας στο διεθνή εμπορικό στίβο των επιχειρήσεων με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Που μπορεί να αναπτυχθούν και μέσα από τη συνεργασία Ελληνικών και Τουρκικών επιχειρήσεων.
Ίσως το πεδίο της γαλάζιας οικονομίας να δώσει κάποιες ευκαιρίες για από κοινού επιχειρηματικές δράσεις που άπτονται της θαλάσσιας οικονομίας. Οι ναυτικές χώρες γνωρίζουμε καλά πως η Θάλασσα ενώνει κράτη και λαούς σε όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον γειτονικές χώρες.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του