Κορεάτης μεγάλος αντίπαλος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, τίμησε την μνήμη του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έχει προκαλέσει την θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στο Ταε Κβον Ντο παγκοσμίως. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε αντιμετωπίσει τον Μουν Ντάε Σουνγκ στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από τον οποίο και ηττήθηκε.

Ο Κορεάτης πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τον τάφο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, θέλοντας να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την μνήμη του. “Είχαμε μία δυνατή σχέση μεταξύ μας για αρκετό καιρό. Αγαπούσε την Κορέα και εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Για μένα η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη χώρα μου. Λυπάμαι πολύ που άργησα να έρθω. Ήμασταν δεμένοι, είχαμε πολύ δυνατή σχέση” δήλωσε στην ΕΡΤ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, οι δυο τους είχαν διδάξει ήθος μετά τον αγώνα τους, αφού η αγκαλιά τους έμελλε να μείνει στην ιστορία και να επισφραγίσει μια όμορφη φιλία.

Μετά την ήττα του Νικολαΐδη, ο Μουν θέλησε να τον χρίσει νικητή σηκώνοντας τα χέρια του. Ο Νικολαΐδης όμως δεν το δέχθηκε κι έπειτα, οι δύο αντίπαλοι αγκαλιάστηκαν, σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο