Κομοτηνή: Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ και ανακοίνωση των υποψηφίων του στη Ροδόπη

Με τη συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε στη Κομοτηνή η συγκέντρωση της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κεντρικό σύνθημα «Ο λαός να σώσει το λαό παίρνοντας θέση στους αγώνες και στις εκλογές δίπλα στο ΚΚΕ»

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νίκος Βαριεμίδης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια, παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Ζήσης Λυμπερίδης μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Διονύσης Κλάδης μέλος ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης και ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από την Ροδόπη θα είναι υποψήφια η Εμπρού Γιουσούφ, γραφίστρια, στέλεχος της ΤΟ Ροδόπης του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart»

Το Ψηφοδέλτιο Ροδόπης του ΚΚΕ απαρτίζουν οι:

  • Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής
  • Αμαλία Κασαπαντωνίου, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, γραμματέας του ΔΣ της ΕΝΙΔΥΚ, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, και μέλος ΔΣ της ΟΓΕ.
  • Ιμπραήμ Κεραντζή, αρχιτέκτονας, διατηρεί τεχνικό γραφείο στις Σάπες Ροδόπης, μέλος της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων διπλωματούχων ανώτατων σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)
  • Κατερίνα Ταξοπούλου, Φιλόλογος,
  • Αλή Χατσή Αλή (Αλή Καμπέρ) Λογιστής, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, διατηρεί λογιστικό γραφείο στη Κομοτηνή.
Ενεργειακή φτώχεια για τον λαό και κέρδη για το κεφάλαιο

Ο Γιάννης Πρωτούλης, τόνισε μεταξύ άλλων πως εμπόδιο στην αυτονόητη προσδοκία του λαού της περιοχής να ζήσει στον ακριτικό του τόπο απολαμβάνοντας μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα στέκεται η πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα. Αναφερόμενος στη πλούσια πείρα των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού συνολικά, από την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, τους κάλεσε να βάλουν σε προτεραιότητα τη δική τους ζωή, τις δικές τους ανάγκες και να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ, σε όλες τις μάχες και στις εκλογές που βρίσκονται μπροστά την Άνοιξη.

Στην ομιλία του, ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας που μαστίζει το λαό της Ροδόπης και όλης της Θράκης. Όπως σημείωσε, η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις αστικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα υπηρετεί την αστική τάξη που έχει την εξουσία, θα ζητήσει από το λαό να συνεχίσει να κρυώνει στο σπίτι του, γιατί η «πράσινη µετάβαση», και συνολικά η ενεργειακή πολιτική σημαίνει πανάκριβη Ενέργεια και ενεργειακή φτώχεια.

«Και δω στην Κομοτηνή, σε ολόκληρη τη Θράκη, γνωρίζετε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένας τόπος να διαφημίζεται ως ενεργειακός κόμβος», είπε, και πρόσθεσε: «Τόσες φορές έχει έρθει ο Μητσοτάκης εδώ στην περιοχή για να διαφημίσει τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησής του, σχέδια για να πλουτίσουν οι ενεργειακοί όμιλοι και να αποσπάσει τη λαϊκή στήριξη.

Η πραγματικότητα, όμως είναι αμείλικτη. Γιατί ο λαός της Κομοτηνής, όλης της Θράκης, εξακολουθεί να μη μπορεί να ζεσταθεί τώρα το χειμώνα… Ακόμα και σχολεία με μικρά παιδιά να απειλούνται ότι θα μείνουν χωρίς ρεύμα.

Εμείς θα επιμένουμε να αναδεικνύουμε, αυτό που ξέρουν και οι πέτρες εδώ στη Ροδόπη, στη Θράκη.

Την ίδια ώρα που τα ενεργειακά έργα διαδέχονται το ένα το άλλο (αγωγός TAP, διασυνδετήριος αγωγός με Βουλγαρία IGB, δίκτυο οικιακού φυσικού αερίου, δεκάδες αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην Βιομηχανική Περιοχή), η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατατάσσεται στις θλιβερές πρώτες θέσεις – σε επίπεδο ΕΕ – στην ενεργειακή φτώχεια, στην ανεργία των νέων, στην οικονομική ανέχεια!

Όπως και τα σχέδια εναλλακτικής τροφοδοσίας, όπως είναι το υγροποιημένο και πανάκριβο αμερικάνικο φυσικό αέριο LNG. Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι που πρωταγωνιστούν στη μεταφορά του και ετοιμάζονται για χρυσές δουλειές και τρίβουν τα χέρια τους για τις εδώ επενδύσεις που επιταχύνονται για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει πρόσφατα και δεύτερο σταθμό πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU).

Είναι σχεδιασμοί που στόχο έχουν να δώσουν κερδοφόρα διέξοδο στα τεράστια υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που έχουν συγκεντρώσει μονοπώλια της Ενέργειας και άλλων κλάδων».

Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές της μουσουλμανικής μειονότητας να στηρίξουν ακόμα πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ

Ακόμα, ο Γιάννης Πρωτούλης απεύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές της μουσουλμανικής μειονότητας, σ’ αυτές τις εκλογές, να στηρίξουν ακόμα πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Γιατί έχουν αποδείξεις για το πού τους έχει οδηγήσει η πολιτική όλων των άλλων κομμάτων που τους κοιτάνε μόνο ως ψήφους και παίζουν στην πλάτη τους επικίνδυνα παιχνίδια.

Ξέρουν ότι οι κομμουνιστές παλεύουν ενάντια σε κάθε διαχωρισμό και καταπίεση για την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνοτική καταγωγή.

Ξέρουν ότι μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας έχουν κοινή θέση και παλεύουν και στις δύο χώρες ενάντια στην εκμετάλλευση, στον ανταγωνισμό για το κέρδος που οδηγεί στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αγωνίζονται για να ζουν οι λαοί ειρηνικά, ενάντια σε κάθε προσπάθεια αλλαγής συνόρων και των συνθηκών που τα ορίζουν και ενάντια στο να συρθούν οι γειτονικοί λαοί στο πολεμικό σφαγείο.

Γνωρίζουν πως οι κομμουνιστές αγωνίζονται στην πράξη για να γίνουν οι μειονότητες γέφυρες φιλίας των λαών.

Όπως, για παράδειγμα, με την κοινή έκθεση Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε και εδώ στην Κομοτηνή με μεγάλη επιτυχία»

Η υποψηφιότητα της Γιουσούφ Εμπρού από τη μουσουλμανική μειονότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, αποδεικνύει τη σταθερή ανάδειξη από το Κόμμα μας των προβλημάτων που βιώνει η μειονότητα. Όπως επίσης και οι υποψηφιότητες του Κερατζή Ιμπραήμ και του Χατσή Αλή Αλή εδώ στην Ροδόπη και της Μαξούμ Μπιργκιούλ στην Ξάνθη».

“Το αστικό κράτος είναι εχθρικό για τον λαό”

Στη συνέχεια, ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε πως η όποια κυβέρνηση της ΝΔ, ή του ΣΥΡΙΖΑ προκύψει μετά τις πρώτες ή τις δεύτερες εκλογές, θα ζητήσει από το λαό να κάνει ξανά θυσίες για να αντιµετωπιστεί η οικονοµική καπιταλιστική κρίση που κυοφορείται στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με νέα κίνητρα και επιδοτήσεις «για να μην κλείσουν»

902.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο