Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Έβρο: “Εγκατάλειψη, αλλά και αναξιοποίητες δυνατότητες”

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, με επικεφαλής τον υποψήφιο στην Α’ Αθήνας και Αθηνών και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από υποψήφιους βουλευτές του νομού, στελέχη και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής.
Όπως δήλωσε ο κ Ηλιόπουλος, αυτό που διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά από την εν λόγω περιοδεία, ήταν η εγκατάλειψη της περιοχής και των ανθρώπων της από την πολιτεία. Σημείωσε πως απαιτούνται άμεσα μέτρα για το  κόστος ζωής, αλλά και ειδικά κίνητρα, «έτσι ώστε ο  κόσμος να μείνει εδώ, να δημιουργήσει, και να εξαντληθούν τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει και το βόρειο τμήμα του Έβρου».
Σύμφωνα με τον κ Ηλιόπουλο, «αυτό σημαίνει πάνω απ’ όλα κίνητρα και ανακατεύθυνση κονδυλίων και από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης έτσι ώστε και ο αγροδιατροφικός τομέας και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η μεταποίηση να στηριχθούν, να στηριχθεί η εκπαίδευση, να στηριχθεί η έρευνα, και ο κόσμος να μπορέσει να μείνει, να δημιουργήσει σε αυτό το μέρος του νομού.
Πέρα από τα προβλήματα υπάρχουν και οι δυνατότητες και θα φροντίσουμε να είμαστε η τελική φωνή που θα φωνάζει για αυτές τις δυνατότητες».
Ο υποψήφιος βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μενέλαος Μαλτέζος υπογράμμισε από την πλευρά του : «Αυτά που διαπιστώσαμε είναι αυτά που καθημερινά βλέπουμε και ακούμε από τους συμπολίτες μας, ότι το βόρειο μέρος του νομού, με πολιτικές που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα αποτυπώνεται το αποτέλεσμά τους στην τελευταία απογραφή είναι η μείωση σε διψήφιο αριθμό του πληθυσμού» και εκτίμησε πως για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο βόρειο τμήμα του νομού, με τα οξυμένα προβλήματα, θα πρέπει να ανακατευθυνθούν πόροι, να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες στον αγροδιατροφικό τομέα, να στηριχθεί η μεταποίηση και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με παράλληλη στήριξη των δομών υγείας και των υποδομών συνολικά, έτσι ώστε το βόρειο μέρος του νομού  να μπορέσει να καλύψει το χάσμα των ανισοτήτων μεταξύ βορρά και νότου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του