«Κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών: Πώς ο Κουτσούμπας «αλίευσε την είδηση» από τον Πρωθυπουργό

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας-ορόσημο σε ότι αφορά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Σε “πηγαδάκι” που είχε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο δεύτερος τον ρώτησε αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν εκλογές.

Στο Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες Πρωτοχρονιάτικες ευχές στην ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκαν πολιτικοί αρχηγοί. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι δυο πολιτικοί είχαν έναν σύντομο διάλογο, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών.

Η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “η χθεσινή ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Θέλω να το αποσαφηνίσω”.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι η επιλογή να έρθει η αύξηση έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο η εκλογική μάχη αναμένεται να διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαϊων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο