ΚΛΑ: Σήμερα η Γενική Συνέλευσή της, αύριο η έναρξη των χειμερινών προβολών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης προσκαλεί όλα τα μέλη της Λέσχης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης (Λεωφ. Δημοκρατίας 335, ισόγειο), την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. (τελική ημέρα και ώρα σύγκλησης Γ.Σ.).
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

  1. Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2022.
  2. Σχεδιασμός δράσεων χειμερινής περιόδου 2022-2023.
  3. Εκλογές για την αντικατάσταση τριών απελθόντων μελών του Δ.Σ.

 Πρεμιέρα στις χειμερινές προβολές 

Έφτασε η στιγμή να ξεκινήσουν οι χειμερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης στο Δημοτικό Θέατρο! Η Κ.Λ.Α. προβάλλει την Δευτέρα 17/10 και την Τρίτη 18/10 την δραματική ταινία της Κάρλα Σιμόν «Οι ροδακινιές του Αλκαράς». Μια ταινία που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου και μαζί τις καρδιές των θεατών και τη γνώμη των κριτικών, είναι μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για την απώλεια της αθωότητας και το τέλος μιας εποχής, γεμάτη τρυφερότητα και ελπίδα.

Η υπόθεση

Μια οικογένεια περνά το τελευταίο της καλοκαίρι σε ένα αγρόκτημα της Καταλονίας που καλλιεργούσαν για χρόνια, αλλά το χάνουν από τον τυπικά νόμιμο ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για το τέλος μιας εποχής, το οποίο φέρνει ενδοοικογενειακές προστριβές, μιας και κάποιοι επιμένουν να αντιστέκονται και κάποιοι συμβιβάζονται με την ιδέα της αναπόφευκτης αλλαγής.

Η Σιμόν μοιράζει το χρόνο της σ’ όλους τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες και περιγράφει με ντοκιμαντερίστικη ειλικρίνεια – το καστ αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ερασιτέχνες ηθοποιούς της περιοχής – την αγροτική καθημερινότητα. Αν και κινηματογραφικό ρέκβιεμ πάνω στο τίμημα του πολιτισμικού περάσματος από έναν πατροπαράδοτο τρόπο ζωής σ’ έναν άλλον, αυτόν της παγκοσμιοποιημένης αστικοποίησης, οι “Ροδακινιές του Αλκαράς” είναι σκηνοθετημένες με φωτογενή, ρεαλιστική ελαφρότητα.

 

 Ισπανία, Ιταλία |2022|120′
Δράμα
Σκηνοθεσία: Κάρλα Σιμόν
Σενάριο: Κάρλα Σιμόν, Αρνάου Βιλαρό
Πρωταγωνιστούν: Ζορντί Πουγιόλ Ντόλσετ, Ανα Ότιν, Ξένια Ρόζετ, Άλμπερτ Μπος

 Προβολές

📽Δευτέρα στις 20.15
📽Τρίτη στις 21.30
🔖Εισιτήρια 3-5 ευρώ
📌 Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης 

Η ταινία θα προβληθεί την Δευτέρα 17/10 το πρωί για τους μαθητές της Α΄ τάξης του ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης  στο πλαίσιο σχολικού εκπαιδευτικού προγράμματος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του