ΚΚΕ ΑΜΘ: Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της «OlympusBank»

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της συνεταιριστικής τράπεζας «OLYMPUS BANK», της οποίας οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο, διαβάζοντας τη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έπειτα από σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. 

Σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη καθώς ανάλογες περιπτώσεις είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια με άλλες συνεταιριστικές τράπεζες (Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε. και Λέσβου – Λήμνου Συν.Π.Ε.), η Οργάνωση καταγγέλλει πως «επιβεβαιώνει πως επιταχύνεται η διαδικασία συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων σε ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Παράλληλα, με την απλόχερη κρατική στήριξη, ενισχύεται ο ρόλος που έχουν στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας, με τη διοχέτευση κεφαλαίων σε άλλους κλάδους, με στόχο επίσης τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία.

Όπως σε όλο το χρηματοπιστωτικό τομέα, έτσι και τώρα με την «OLYMPUSBANK», οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, αφού μένουν ξεκρέμαστοι, με ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να χάσουν δουλειές και δικαιώματα.

Ταυτόχρονα την «πληρώνουν» και αρκετοί μικρομέτοχοι, που έχοντας την αυταπάτη της «επένδυσης» που θα τους αποφέρει κέρδη, τοποθέτησαν οικονομίες και κόπους μιας ζωής στο μετοχικό κεφάλαιο και τώρα αυτά … πάνε περίπατο! Επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση αυτή ότι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα έχει τους δικούς του ατσαλένιους νόμους που αφορούν μόνο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, απαιτεί από την κυβέρνηση εδώ και τώρα:

  • Να προχωρήσει η απορρόφηση όλων των εργαζομένων από την Εθνική Τράπεζα (στην οποία μεταβιβάστηκαν οι καταθέσεις), σε υποκαταστήματα κοντά στον τόπο διαμονής τους και μέχρι σήμερα εργασίας τους.
  • Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους. Να αναγνωριστεί το σύνολο των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, η προϋπηρεσία τους».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο