Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο λιμάνι ενάντια στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις

Με μια αιφνιδιαστική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, διαμήνυσαν την αντίθεσή τους “στη μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια και να καθυστερήσει τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ”.
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν μαχητική παρέμβαση – κινητοποίηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου τις προηγούμενες μέρες είχε καταπλεύσει το γιγαντιαίο αμερικανικό μεταγωγικό «ARC Endurance», που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού του στρατού των ΗΠΑ, που θα προωθηθεί μέσω του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου προς χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής.

Μόλις ξεφορτώσει, το 264 μέτρων «ARC Endurance», που κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη για τρίτη φορά, θα φορτώσει τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού που ήδη έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη τις τελευταίες μέρες για να τα επιστρέψει στις ΗΠΑ. Τα αμερικανοΝΑΤΟικά μεταγωγικά θα φτάνουν ανά 10ήμερο στο ακριτικό λιμάνι μέχρι τον Σεπτέμβρη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ μέσω αυτού.

Όπως επισημαίνουν ΚΚΕ/ΚΝΕ, “αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση αναχώρησης του στρατιωτικού υλικού προς τις χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής καθυστέρησαν με τη μαζική και αιφνιδιαστική κινητοποίησή τους οι κομμουνιστές και έδειξαν στην κυβέρνηση και στους ΝΑΤΟικούς ότι θα τους βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε βήμα που εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα την περιοχή και τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες μπήκαν στο λιμάνι συγκροτημένα και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που ξεφορτωνόταν το στρατιωτικό υλικό.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή έξω οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί», «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αλλά και στις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Επίσης έγραψαν συνθήματα σε στρατιωτικά κοντέινερς όπως «NATO killers go home», δηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών.

Κάλεσαν τον λαό της περιοχής, τη φλόγα της αντίστασης και του αγώνα που άναψαν οι κομμουνιστές να την κάνει φωτιά που θα ακυρώσει τους σχεδιασμούς τους

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος δήλωσε: «Η σημερινή κινητοποίηση εκφράζει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Θράκης, του λαού όλης της Ελλάδας απέναντι στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και στα καράβια τους που κουβαλάνε τα φορτία του θανάτου προκειμένου να ρίξουν κι άλλο λάδι στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας. Να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από αυτόν τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κανένας Έλληνας φαντάρος στο εξωτερικό, κανένα πολεμικό υλικό να μην φύγει έξω από τη χώρα μας. Το απαιτεί η ειρήνη, το απαιτεί η φιλία των λαών. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο στο ίδιο αντιιμπεριαλιστικό μονοπάτι, έτσι ώστε οι λαοί να απαλλαγούν μια κι έξω από τα δεινά του πολέμου και την καταπίεση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «με τη σημερινή κινητοποίηση δείχνουμε στον λαό ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που όταν ο λαός θέλει δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Οταν ο λαός θέλει μπορεί! Σήμερα εδώ καθυστερούμε τη μεταφορά πολεμικού υλικού, με το οποίο συντηρείται η φλόγα του πολέμου, δυναμώνει και απειλεί να τυλίξει όλη την περιοχή μας, όλο τον κόσμο. Απαντάμε και σε όσους λένε, δεν βλέπετε που η τουρκική κυβέρνηση ενοχλείται για τη δημιουργία της αμερικάνικης βάσης στην Αλεξανδρούπολη; Τους λέμε: Ολοι εσείς του ευρωΝΑΤΟικού τόξου δεν ακούτε όλους εκείνους τους Αμερικανούς αξιωματούχους που διαβεβαιώνουν συνέχεια την τουρκική κυβέρνηση ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης δεν αφορά την Τουρκία; Αυτές οι διαβεβαιώσεις των Αμερικανών την εμποδίζουν ή την ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα;». Τέλος, ανέφερε ότι η πρόσφατη Σύνοδος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την όξυνση των ανταγωνισμών και την προετοιμασία για ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή. Και πως οι 300.000 στρατιώτες που αποφάσισε να έρθουν στην Ευρώπη δεν θα φέρουν την ειρήνη, ίσα – ίσα ρίχνουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του