room-to-grow-bnner

Κινητοποιήσεις σήμερα στην Αλεξανδρούπολη από εκπαιδευτικούς

Αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και στις κάμερες και τη “λογική του Big Brother” στην εκπαιδευτική διαδικασία

 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και στη συνέχεια, στις 11 σήμερα το πρωί,  κινητοποίηση με  ανάρτηση πανό με τα αιτήματά τους μπροστά στο Δημαρχείο πραγματοποιούν σήμερα η Α’ ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί της περιοχής, αντιδρώντας στο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, με αιχμή του δόρατος, μεταξύ άλλων, όσα προβλέπονται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που, όπως αναφέρουν, είναι αντιπαιδαγωγική και αντισυνταγματική». «Μπορεί να ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες αυτόν τον καιρό, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια τα οποία δεν πρέπει να παραβιαστούν…», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ και προσθέτει ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του, για να γίνουν οι μαθητές του και ο ίδιος θέαμα στο διαδίκτυο». Ζητά επίσης την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, γενναία χρηματοδότηση των σχολείων και εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.

Ανάλογη η αντίδραση στο θέμα της μετάδοσης των μαθημάτων και από την Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, που καλεί τους καθηγητές σε έκτακτη γενική συνέλευση, σήμερα στις 5:30 το απόγευμα στο υπαίθριο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ορεστιάδας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο κάλεσμά του, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και Λειτουργών Θράκης, αναφέρει:

Εν μέσω πανδημίας και υποχρεωτικού εγκλεισμού, με συστάσεις για ατομική ευθύνη και αυτοσυγκράτηση, η Κυβέρνηση (έχοντας πάρει καλά μαθήματα από ανάλογες προηγούμενες κυβερνήσεις), αποδεικνύεται ασυγκράτητη!!! Προχωρά στη θεσμοθέτηση μέτρων για την παιδεία που έχουν στο στόχαστρο τη δομή, το περιεχόμενο και τη λειτουργία του σχολείου, μέτρα που εναρμονίζονται με τις κατευθυντήριες, εδώ και χρόνια επεξεργασμένες,  της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ.

Ένα προς ένα τα άρθρα που διατρέχουν τις σελίδες του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, που τέθηκε σε διαβούλευση (αύξηση του μέγιστου και ελάχιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, εργαστήρια δεξιοτήτων, εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, αποκλεισμός και τιμωρία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, ηλικιακό όριο εγγραφής σε ΕΠΑΛ, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση…), καταδεικνύουν κατάφωρα τη στρατηγική της Κυβέρνησης για κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, απολύσεις εκπαιδευτικών, χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, στενό πλέγμα ελέγχου του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου, λειτουργία των σχολικών μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, των οποίων το όποιο «παραγόμενο προϊόν» θα μετριέται με τη μεζούρα της ανταγωνιστικότητας, για να  συνεχίζουν να υπάρχουν.

Η  τροπολογία που ψηφίστηκε και προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοση από την τάξη, δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη).

Το προηγούμενο είναι ένα ακόμα δείγμα της ασύδοτης πολιτικής της Κυβέρνησης και  του Υπουργείου. Καμία ολιγωρία, από τη μεριά των εκπαιδευτικών και γονιών, καμία ανοχή, πάμε κόντρα στην παραίτηση και στη λογική του «…ό,τι κι αν κάνουμε, έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστούν τα πάντα». Στο χέρι μας είναι να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να ακυρώσουμε την τροπολογία που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι!

Οι εκπαιδευτικοί, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας δυναμώνουμε τη φωνή μας, δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας!

Απαιτούμε:

  • Να μην περάσει το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που υπονομεύει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Να μην  περάσει η λογική του  BIG BROTHR στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο,  την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 11:00, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο