Κινητό στο τιμόνι: Πότε παίρνει την άδεια οδήγησης η Τροχαία και.. πάτε πάλι για νέα εξέταση

Τι ισχύει με το Bluetooth και τα hands free

Δυστυχώς η πλειονότητα των οδηγών έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια φορά το κινητό τηλέφωνο εν ώρα οδήγησης, ενώ για κάποιους το «σερφάρισμα» αποτελεί μέχρι και συνήθεια. Το κινητό τηλέφωνο, ωστόσο, αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και ως εκ τούτου επισύρει σοβατές ποινές αλλά και πρόστιμο. Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο για τους οδηγούς ΙΧ αγγίζει τα 100 ευρώ, ενώ για τις μοτοσυκλέτες φτάνει τα 150 ευρώ.
Παράλληλα επιβάλλεται και η – ακόμα πιο αυστηρή – ποινή της αφαίρεσης των πινακίδων και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.
Σε περίπτωση, μάλιστα, υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Τι ισχύει με το Bluetooth και τα hands free
Όπως ορίζει ο ΚΟΚ, η χρήση του κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης επιτρέπεται μόνο όταν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ασύρματο Bluetooth. Αντιθέτως, δεν επιτρέπεται η χρήση του κινητού συνδυάζοντάς το με ενσύρματα ακουστικά τύπου hands free. Τα ενσύρματα ακουστικά, πιο συγκεκριμένα, απαγορεύονται λόγω αυξημένης πιθανότητας πρόκλησης ατυχήματος σε περίπτωση που μπλεχτούν… τα καλώδια.
dikaiologitika.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του