Κελέτσης: «Ιστορική στιγμή για τη Θράκη, ο ορισμός της 6η Απριλίου ως «Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού»

Συζητείται σήμερα και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει διάταξη που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα αναγνωρίζοντας τους διωγμούς και τους αγώνες του Ελληνισμού της Θράκης και καθορίζει την 6η Απριλίου ως Ημέρα του Θρακικού Ελληνισμού. Ειδικότερα με το άρθρο 51 του Νομοσχεδίου «ορίζεται η 6η Απριλίου ως Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού».

Ο βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, τόνισε τα ακόλουθα:
«Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για τη Θράκη, αφού αναγνωρίζεται επίσημα από το Ελληνικό Κράτος και ικανοποιείται από την Κυβέρνηση το δίκαιο και ιστορικά τεκμηριωμένο αίτημα για αναγνώριση των αγώνων και των διωγμών των Θρακών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, για πολλά χρόνια, από τους Τούρκους και ο ξεριζωμός τους από τις πατρογονικές τους εστίες.  Ένα αίτημα που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια από τους Θράκες και τα Θρακικά Σωματεία, τέθηκε επίσημα την δεκαετία του 2000 από το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών και ικανοποιείται σήμερα από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών και την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση του αιτήματος και αφού αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία που τεκμηριώνουν το αίτημα, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Πριν λίγους μήνες η Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, παρέδωσε στην Ολομέλεια και η Βουλή υιοθέτησε το Πόρισμα για την ανάπτυξη της Θράκης. Αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα που αφορά το μέλλον της Θράκης. Όμως το βήμα αυτό θα ήταν ατελές αν δεν επακολουθούσε η σημερινή ρύθμιση, που αφορά στο παρελθόν. Όπως είπε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ «όσο πιο πίσω κοιτάξεις στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά βλέπεις στο μέλλον». Πράγματι μόνο με τη γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας, οι λαοί μπορούν να χτίσουν σε στέρεες βάσεις το μέλλον τους! Η σημερινή αναγνώριση αποτελεί τη δικαίωση των αγώνων χρόνων και αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα. Ήταν ένα χρέος απέναντι στην ιστορία και τις θυσίες των Θρακών. Και είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το εκπληρώνει!»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του